Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Jak odświerzyć div'a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michal4923
Witam. Napisałem tabelę która tworzy się na kolejnej stronie po kliknięciu przycisku, tabela ma tyle kolumn i wierszy ile wpiszę w polu tekstowym. Przycisk to "submit" i odsyła do kolejnej strony i tam wyświetla tabelę. Chciał bym zrobić żeby wyświetlało tabelę na tej samej stronie co formularz z wyborem ilości komórek i żebym mógł kliknięciem guzika odświeżyć diva z tabelą i zaktualizować ilość komórek w tabeli. Jak się za to zabrać?
pedro84
Słowo klucz: AJAX.

Wysyłasz formularz, odbierasz, zwrócone dane wstawiasz w miejsce, gdzie mają się pojawić.
michal4923
Czy w samym php nie da rady? Chciałbym się najpierw nauczyć właśnie PHP/CSS a dopiero później zająć się javascriptem..
com
no w php przecież masz to zrobione tak jak się da w tym języku, jakby się dało inaczej to byś miał tak jak chcesz, bo wszyscy by tak robili smile.gif

sorry , jednak nie pedro84 wprowadził mnie w błąd, da się ale musiałbyś pokazać swój kod smile.gif tylko w tym wypadku odświeży się cała strona wink.gif
pedro84
Cytat(com @ 27.09.2013, 18:44:36 ) *
sorry , jednak nie pedro84 wprowadził mnie w błąd, da się ale musiałbyś pokazać swój kod smile.gif tylko w tym wypadku odświeży się cała strona wink.gif

Jak chcesz odświeżyć fragment strony za pomocą PHP i CSS?
com
Cytat
tylko w tym wypadku odświeży się cała strona wink.gif

no zacytowałeś mnie i nadal nie widzisz ? napisałem ze może ale wtedy odświeży cała stronę.. co itak jest lepsze od przechodzenia do kolejnej która dopiero wyświetli mu tę tabele smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.