Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zablokowane phpinfo()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kociou1
Na serwerze na którym mam konto ze względów bezpieczeństwa zablokowane jest phpinfo() tak twierdzi admin smile.gif - zna ktoś może jakis sposób aby wyciągnąć z serwera jak najwięcej informacji o nim unnymi sposobami?? (w szczególności np.: wersję bibliotek GD, ścieżkę do ImageMagick itp...)
sf
Pobierac dane, ktore potrzebujemy. Odwolujac sie bezsposrednio do nich, a nie uzywajac phpinfo(), ktora zbiera wszystkie informacje i je wyswietla.

Np. GD, ktore podales to wchodzimy na strone http://php.net ... szukamy i znalezlismy :

Cytat
gd_info -- Retrieve information about the currently installed GD library
kociou1
  1. <?php
  2. echo 'GINFO<HR>';
  3. foreach(gd_info() as $nazwa => $wartosc)
  4. {
  5. echo $nazwa.' -> '.$wartosc.'<br>';
  6. }
  7. echo '<BR>$_SERVER<HR>';
  8. foreach($_SERVER as $nazwa => $wartosc)
  9. {
  10. echo $nazwa.' -> '.$wartosc.'<br>';
  11. }
  12. echo '<BR>$_ENV<HR>';
  13. foreach($_ENV as $nazwa => $wartosc)
  14. {
  15. echo $nazwa.' -> '.$wartosc.'<br>';
  16. }
  17. ?>

Dzięki za radę w zasadzie jest to dobra rada ale... smile.gif
Po uruchomieniu skryptu powyżej dostaję tablicę ze zmeinnymi $_SERVER, pustą tablicę $_ENV, i błąd: Fatal error: Call to undefined function: gd_info() in /gdinfo.php on line 5, a jakieś gd powinnno być zainstalowane bo np. createimage dzieła (i kilka innych funkcji GD też - nie wszystkie niestety).
Konto jest na strefa.pl, już wysłałem zapytanie do admina (zazwyczaj na szczescie odpowiadają) ale ciekaw jestem co Wy na to i czy takie "bliokowanie" ma wogóle sens.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.