W ogóle nie rozumiem takiego podejścia - jak ktoś się pyta o jakąś bzdurę, ma kłopot z jakimś tam stronnicowaniem czy nie zna komendy mysql itp. słowem pyta się o rzecz na którą odpowiedź znajdzie w pierwszym lepszym kursie i-netowym, na drugiej stronie podręcznika, czy też odpowiedź nasuwa się sama, ale gość zapomniał pomyśleć - wnet zlatuje się cała rzesza "pomagierów" i tłumaczy mu dumnie co i jak, a nawet jeszcze gotowy kod na dokładkę dorzuci. Ale gdy tylko zapytać się o coś co być może wymaga nawet tyle samo zainteresowania co w/w przypadki, ale tyczy się rzeczy poważniejszej, odpowiedzią jest milczenie, lub parę rzuconych na odczepne pustych słów. Tak się składa, że znam dość dobrze OOP (bawiłem się nieco C++), ale nie o tym tu mowa. Raczej powinienem wreszcie powiedzieć, iż z podanego wątku nijak wywniokować się nie da struktury engine'u i jądra, co najwyżej bardzo mdły zarys można z tego sobie wykoncypować, a i to pewnie fałszywy. Najwyraźniej źle trafiłem bo to forum chyba nie służy pomocy i celom informacyjnym, a próbuje udawać koncik wzajemnej adoracji

Wiem - niewybredny żart, ale czy naprawdę nie mogę się spodziewać, iż ktoś będzie tak dobry i odpowie na moje pytania i prośby? Z MVC się zapoznam, ale teraz liczę na jakieś ogólne zarysowanie problemu, czytałem artykuł na Webcity już dawno temu (nie sądze by tamtejsze

jądro było jądrem pełną gębą, czytałem jeszcze parę artykułów o engine'ach, ale wszystkie dość pobieżne bądź nie mające wiele wspólnego z prawdziwym, poważnym silnikiem. Czy to naprawdę tak trudno komuś pomóc, naprowadzić...? zarysować schemat?