Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Skrypt al'a Demotywatory - Problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Erbeen
Witam,
posiadam stronę ze skryptem podobnym do popularnych demotywatorów czy kwejk'a smile.gif

Mam powien problem, a chodzi mianowicie, że obiekty na tej stronie można p[rzypisać do różnych kategorii. Chciałbym, aby można zrobic taka modyfikację, aby obiekty w kategori np. "+18" nie wyświetlały się dla nie zalogowanych na stronie. Czyli wchodząć na strone jako nie zalogowany wyświetla się zamiast obiektu - obrazek z tekstem "zaloguj żeby zobaczyć" a po zalogowaniu, można bedzie już oglądać wszystko.

Chciałbym wiedzieć czy jest takie coś możliwe , bo widziałem takie cos na kilku stronach, jeżeli tak to ewentualne wskazówki smile.gif

Znajomy podpowiedział mi, że należy wykorzystać i zmodyfikować na moje potrzeby coś takiego:

Kod
//Loading functions of user

$user->sessionTools();

if(!$user->verifyLogin()) {

header('Location: '.$rewrite->login);

exit();

}

Fragment kodu odpowiqdający za stronę glówną smile.gif

Kod
  <!-- Begin Content -->

<div id="content">

<!-- Begin Block -->

<?php

echo $img->getObjects('

<div class="block">

'.($page->load('object_title')?'<h2><span><a href="'.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'">#TITLE#</a></span></h2>':'').'

<!-- Begin Object -->

<div class="[video=yt]object">

<div class="podpis">

<span class="lewa">

<a href="'.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'#comments">komentarze (<fb:comments-count href='.$rewrite->img("#ID#", "#REWRITE-TITLE#").'></fb:comments-count>)</a>

[FAV=<a href="#" class="add_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false">Dodaj do ulubionych</a>|<a href="#" class="del_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false;">Usuń z ulubionych</a>]

</span>

<span class="prawa">

<a href="#" class="thumb_up" onClick="vote_up(#ID#); return false;">dobre</a>

#VOTE#

<a href="#" class="thumb_down" onClick="vote_down(#ID#); return false;">słabe</a>

</span>

</div>

[object url='.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").']

</div>

<!-- End Object -->

<!-- Begin Info -->

<div class="info">

<span class="pasek blue"><b>Dodał(a):</b> <a href="'.$rewrite->user("#OWNER-ID#", "#REWRITE-OWNER#").'">#OWNER#</a></span>

<span class="pasek brown"><b>Data:</b> #DATE#</span>

<span class="pasek red"><b>Kategoria:</b> #CATEGORY# </span>

<span class="pasek green"><b>Źródło:</b> #SOURCE#</span>

</div>

<!-- End Info -->

<!-- Begin Share -->

<div class="share">

<div class="addthis_toolbox addthis_default_style "

addthis:title="#TITLE# - '.$page->load('title').'"

addthis:url="'.$rewrite->img("#ID#", "#REWRITE-TITLE#").'"

addthis:description="'.$page->load('description').'"

addthis:screenshot="#SCREENSHOT#">

<a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="box_count" fb:like:width="67"></a>

<a class="addthis_button_tweet" tw:count="vertical"></a>

<a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="tall"></a>

</div>

</div>

<!-- End Share -->

<div style="clear: both;"></div>

</div>

#MOD_TOOLS#',0,@$_GET['page'],$page->load('objects_per_page'));

echo '<div class="pagination">'.$img->pagination(' <a href="?page=#" class="square previous">&laquo;</a> ',' <a href="?page=#" class="square number">#</a> ', ' <span class="square current">#</span> ', ' <a href="?page=#" class="square next">&raquo;</a> ',$page->load('objects_per_page'),0,@$_GET['page']).'</div>';

?>

<!-- End Block -->

</div>

<!-- End Content -->

fizzlebubble
Pokaż metodę verifyLogin.
Erbeen
Cytat(fizzlebubble @ 10.11.2013, 08:07:50 ) *
Pokaż metodę verifyLogin.

Rozumiem ze mam skorzystać z tego pierwszego fragmętu kodu. Problem polega na tym, że skrypt jest pobrany z internetu z darmowego źródła, a ja nie znam się na tyle, aby zrobić to samemu i to co powiedziałeś nic szczególnego mi nie mówi
Turson
Musisz znaleźć klasę dla obiektu $user, a potem metoda verifyLogin (potocznie funkcja)
fizzlebubble
Jeśli wciąż masz problem odezwij się do mnie na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.