Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Limit wiadomości na serwerze, a newsletter
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
koxu1996
Witam. Posiadam serwer na dreamhost.com, który nakłada mi ograniczenie wysyłanych maili do 100 na godzinę. Wiadomość do 100 odbiorców jest tak samo liczona, więc nie obejdzie tego upchaniem odbiorców do jednej wiadomości. To ograniczenie pozwala tylko na podstawowe funkcjonowanie serwisu który wysyła maile użytkownik dostanie prywatną wiadomość lub zapomni hasła. Problemem jest newsletter, który przy większej liczbie użytkowników może się kolejkować przez parę dni. Domena jest na nazwa.pl, a rekord mx jest z dreamhosta. Zastanawiam się jak obejść ten limit i wysyłać maile z mojej domeny. Nie wiem jak to działa, ale czy dało by się jakoś żebym wysyłał wiadomości z mojego komputera i traktowało mnie jako prawdziwego nadawce domeny? Trzeba coś dopisać w MX? I czy przy wysyłaniu na swoim komputerze też muszę napisać skrypt kolejkowania żeby nie uznało mnie za spamera, który naraz wysyła tysiące wiadomości?
Lwik
Skorzystaj z PHP Mailer. W dokumentacji masz gotowe przykłady wysyłki przez np. gmail.
koxu1996
Czyli ze strony która stoi na dreamhoscie, łącze się do smtp nazwa.pl i mogę wysyłać ile chcę maili bo tam nie ma ograniczeń?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.