mam taki skrypt:
<?php $title = 'Trening'; $cennik['akcje'] = -1; $cennik['kasa'] = -10; $cennik['hp'] = -2; $cennik['skill'] = 1; if($_POST['ok']) { $skill_name = 'skill_'.$_POST['skill']; $akcje = $cennik['akcje']; $kasa = $cennik['kasa']; $hp = $cennik['hp']; $skill = $cennik['skill']; if($akcje > $player['akcje']) koment('Masz zbyt mało akcji.', 'bad'); elseif($kasa > $player['kasa']) koment('Masz zbyt mało pieniędzy.', 'bad'); elseif($hp > $player['hp']) koment('Masz zbyt mało zdrowia.', 'bad'); else { koment('Zakończono trening, zyskałeś +'.$skill.' umiejętności!.', 'good'); $array['akcje'] = $player['akcje']+$akcje; $array['kasa'] = $player['kasa']+$kasa; $array['hp'] = $player['hp']+$hp; $array[$skill_name ] = $player[$skill_name ]+$skill; player_update($array); } } $text .= ' 1 trening = ['.$cennik['akcje'].' akcja] ['.$cennik['kasa'].' zł] ['.$cennik['hp'].' zdrowia] [+'.$cennik['skill'].' umiejętności] <form method="POST"> Trenuj: <input type="submit" name="ok" option value="SIŁA"/> <input type="submit" name="ok" option value="WYRZUT"/> <input type="submit" name="ok" option value="KONDYCJA"/> </form> '; ?>
i jak widać w formularzu mam 3 skille do trenowania, ale gdy kliknę w obojętnie jaki, zawsze trenuje się siła, chyba że zmienię to w tej linijce
a chciałbym by po kliknięciu wyrzut trenowało wyrzut, kondycja kondycję itp.
i moje pytanie jak to zrobić?
dam pomógł