Główkuje nad problemem związanym z podstroną raportu dla systemu płatności Dotpaya. Chodzi oto, że sam robot Dotpaya wchodzi kilka razy na taką podstronę i aktualizuje mi cały czas to samo zamówienie - tzn. daje informacje, że płatność jest prawidłowa. W konsekwencji wysyła on kilka razy e-mail o udanej płatności do klienta przez co dostaje ogromny SPAM na skrzynkę pocztową.
W dokumentacji PayU należało wysłać odpowiedź "OK" i wówczas robot PayU nie wchodził ponownie na stronę raportu, ale jak to wygląda w przypadku Dotpaya?
Mój kod to mniej więcej taki zapis:
$status_platnosci = sprawdzStatusPlatnosci($_POST); if ( $status_platnosci ) { // aktualizuj dane w bazie // wyslij info o zaakceptowanej platnosci do klienta/admina } { $md5_dotpay = $_POST['md5']; $md5_ad = sprawdzMd5($post); return ($md5_dotpay == $md5_ad); } return FALSE; }
ogólnie zrzuciłem sobie dumpa $_POSTa od Dotpaya i wszystko wydaje się być prawidłowo: t_status przyjmuje wartość "2" - reszta zmiennych to moja konfiguracja indywidualna.
Podsumowując: w jaki sposób zrobić, aby dotpay nie wchodził już na stronę raportu, gdy dokonam tam wszelkich zmian?