mam taki skrypt zawodów:
<?php $title = 'Zawody'; if($_GET['action'] == 'sign_up') { $count = query('SELECT count(*) as ile FROM zawody'); // && date('D', time()) != 'Sat' && date('D', time()) != 'Sun' if($count['ile'] + 1 <= 40) { if($player['bieg'] == 0) { $array['bieg'] = 1; query('INSERT INTO zawody SET user_id='.$player['id'].', time=unix_timestamp()'); player_update($array); $text .= 'Zostałeś zapisany'; } else { $text .= 'Już jesteś zapisany'; } } else { $text .= 'Brak miejsc'; } } $lista = query('SELECT zawody.*, players.nick as nick FROM zawody INNER JOIN players on players.id=user_id ORDER BY bieg DESC', null, 'fetch_all'); $inx = 1; foreach($lista['fetch'] AS $zawody) { $text .= $inx++.'. <b>'.$zawody['nick'].'</b> '.$zawody['bieg'].'m <br>'; } $text .= '<a href="index.php?page=zawody&action=sign_up">zapisz się</a>'; ?>
funkcje:
function calculateChance($int) { if($rand <= $int) { return true; } else { return false; } } function biegnij($szybkosc, $technika, $kondycja, $first = 0) { $value = 0; if(calculateChance($szybkoscSkut)) $value += 30; if(calculateChance($technikaSkut)) $value += 30; if(calculateChance($kondycjaSkut)) $value += 30; $bieg = $procentowyBieg * $tor[1]; if($first > 0) { } if($bieg < $tor[0]) $bieg = $tor[0]; return $bieg; } ?>
oraz linijkę w bazie:
`bieg` decimal(4,2) NOT NULL,
i gdy cronem wykonam sobie ten bieg to wynik mi podaje w metrach np. 78.40 m czyli metrów,
a ja chciałbym by to się pojawiało w postaci minuty:sekundy,setne czyli np. 45:37,2
i zamiast odległości losowanej od 60 do 90 metrów będzie losowany czas w minutach od 24 minut do 30 minut,
czyli im mniejszy czas tym zawodnik ma lepszy rezultat
wie ktoś jak to zrobić? dam pomógł i z góry dzięki