Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Pobieranie konkretnych danych i zapisywanie ich w bazie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kecajs
Witam,
na wstępie dodam, iż zdaję sobie sprawę, że w sieci znajduje się sporo różnego typu postów na ten temat, jednak temat - wg mojej opinii - jest bardzo rozległy i będę wdzięczny za wskazanie drogi dla mego zagadnienia.
Idea jest taka, aby pobierać konkretne dane ze strony związanej z mającymi się odbyć meczami piłkarskimi i wysokością stawek bukmacherskich (np. bet365, odds1x2.com etc) - nie mam tu żadnych wymogów. Do bazy miałyby się zapisywać następujące dane: data meczu, godzina meczu, drużyna1, druzyna2, stawka na drużynę1, stawka na remis, stawka na drużynę2, zaś do innej tabeli w bazie miałby się dopisywać jeszcze wynik po zakończeniu meczu. Dodatkowo jeszcze powinien się dodawać parametr określający ligę (liga angielska, liga polska, liga niemiecka etc, pobierany np. z nagłówka tabeli).
Wiem, że mogę skorzystać z wyrażeń regularnych, ale także z cURL i bodajże DOM. Wiem, że czeka mnie lektura, ale materiału jest taki ogrom, że będę wdzięczny za nakierowanie mnie na najbardziej optymalne rozwiązanie, z którym poradzi sobie początkujący :)
Dziękuję za zrozumienie i merytoryczne podejście do tematu.
Pozdrawiam,
Jacek
c1chy
Najłatwiejsze nie zawsze jest najbardziej optymalne, ale to zależy o jakiej skali myślisz. Tak czy inaczej możesz poczytać o wyrażeniach regularnych jednak o wiele szybciej i łatwiej wyciągniesz potrzebne dane za pomocą jakichś gotowych klas np:

https://code.google.com/p/phpquery/

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.