Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Sprawdzenie czy istnieje dany tekst w komórce i wyświetlanie tego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
EvilBlast482
Chodzi mi o to że jak znajdzie np. dwa takie same rekordy w bazie, tzn. tabela - data i przeciwnik, wystarczy aby te komórki były podobne.
Jeśli będzie taki przypadek chciałbym aby zamieniało, np. jest jeszcze kolumna typ i tip, żeby dodawało ( 'wartość z jedego rekordu;wartość z drugiego rekordu' ) w jednym z tych rekordów te komórki a jeden z nich usuwało.

; - to oddzielenie.

Dziękuje. biggrin.gif
Xart
Nie rozumiem oco chodzi....
Może napisz do czego to dokładniej, opisz zasadę działania, podaj strukturę bazy....
nospor
Cytat
Czyli zamiast paru logów o tej samej dacie i potworku to żeby wyświetlał się jeden log z paroma itemkami i wszystkim takim samym, tzn. parę itemków, postacie takie jak w logu, potworki, data.
Musisz pogrupowac dane:
http://nospor.pl/grupowanie-wynikow.html
A potem wyswietlac jak ci sie zywnie podoba
EvilBlast482
Mógłbyś to bardziej wytłumaczyć? biggrin.gif
nospor
5 minut na ewentualne przeczytanie ze zrozumieniem tego artu....... Niezly jestes....choc nie, czekaj, chcesz by to nadal tlumaczyc.....
Moze poprostu spedz troche wiecej czasu nad tym co tam masz podane? Mimo najszczerszych checi ale 5 minut to za malo jak sie nie siedzi w tym.
Masz podane przyklady, masz opis, sprobuj to przyswoic. Nie widze sensu od nowa tlumaczyc tego, co juz jest raz napisane calkiem dokladnie
EvilBlast482
Czytałem już paręnaście razy i cały czas tego kodu zrozumieć nie mogę, inne w większości rozumiem ale tego nie. :/

Pomożesz?
nospor
Nie wiem w czym mam ci pomoc. Pisac na nowo to samo to bez sensu. Co innego gdybys mial z jakims fragmentem problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.