Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz zapisujacy do plikow i gen. pdf
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Krzysiekpdf
Witam mam taki problem (podejrzewam, ze trywialny dla znawcow php)
Chcialbym stworzyc formularz (kilka, kilkanascie pól), zeby kazde pole zapisywalo sie do innego pliku .php (pewnie moze byc .txt) wymazujac poprzedni wpis i potem generowalby sie z tego plik .pdf (pliki zapisane z tekstem includowalyby sie w pliku z szablonem). Znalazlem (dzieki forum) skrypt pdml generujacy pdf-y (Sprawdzilem - dziala. Nie wiem tylko jeszcze jak uzyskac polskie litery i jak skorzystac z narzedzia makefont). Najlepiej jakby wszystko robilo sie na koncu jednym przyciskiem po wypelnieniu formularza, ale czy da sie to zrobic. sad.gif Ja na razie nie mam koncepcji. Moze ktos mi pomoze? Z gory dziekuje.
kszychu
W temacie generowania polskich znaków odsyłam do http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22577&hl=
Krzysiekpdf
Dziekuje. Juz znalazlem podobny przepis na forum. Okazalo sie, że aby wygenerowac pdf-y z formularza wcale nie trzeba tego zapisywac wstepnie w plikach na dysku winksmiley.jpg To bardzo uproscilo sprawe biggrin.gif .
No co - nie smiejcie sie. To dopiero moj poczatek zabawy z php laugh.gif

Mozna zamknac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.