Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML5] Wyświetlanie filmu na stronie i 2 pytania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Adi32
Pierwsze pytanie: Jak zablokować możliwość ściągnięcia?
Jedyny sposób jaki przychodzi mi do głowy to podać src do skryptu który wypluwa strumień z zabezpieczeniem przed wejściem bezpośrednim.

Pytanie drugie: Czy korzystając z HTML5 jest jakiś sposób aby dowiedzieć się, czy klient obejrzał film do końca?
werdan
Ad. 1.

Takie rozwiazanie jest jakimś utrudnieniem przed sciaganiem. Jednak wystaczy pierwszy lepszy ripper np. HTTPripper i film jest u usera.

Ad. 2

http://www.w3.org/TR/html5/embedded-conten...ent-media-ended

Zapoznaj sie z "ended" - movieEl.onended lub $(el).on('ended', function(){})
Adi32
Dzięki werdan.

Cytat(werdan @ 10.02.2014, 14:50:31 ) *
Ad. 1.
Takie rozwiazanie jest jakimś utrudnieniem przed sciaganiem. Jednak wystaczy pierwszy lepszy ripper np. HTTPripper i film jest u usera.

Wiem wiem jednak jako-takie zabezpieczenie jak się okazało jest potrzebne.

Czy wie ktoś może, czy ten odtwarzacz HTML5 da się jakoś rozwijać? Czy da mu się może dodać przycisk z wyborem rozdzielczości itp?
werdan
Tu znajdziesz pare ciekawych rzeczy a propos html5 video.

http://www.inwebson.com/html5/custom-html5...ls-with-jquery/

Rozdzielczości chyba nie da sie zmienić, musisz mieć film w rożnych rozdzielczościach i przełączać 'source'
... chyba biggrin.gif
Adi32
Co do odnośnika 1: Czy ktoś się orientuje, jak w sposób w miare profesionalny zabezpieczyć plik przed pobraniem? Lub ukryć URL?
Do tej pory jako url pliku dawałem plik php który wypluwa strumień ale teraz to nie działa.

Używam playera jwplayer i hostuje na AWS S3 (z możliwością CloudFront i strumieniowania RTMP jeśli to może w czymś pomóc ale jest droższe). Wiem, że marne szanse, że ktoś się z tym spotkał ale warto napisać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.