Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Upload zdjęć + biała strona co jakiś czas
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djpotwosss
Witam, mam taki problem, gdy na serwerze dodam plik do uploadu avatarów, cała strona co jakiś czas wywala białą stronę. Gdy usunę ten plik, strona działa normalnie.. W czym może być problem? Biała strona pojawia się nieregularnie podczas pliku uploadu avatarów(ścieżka zapisywana jest do bazy danych)
trueblue
A nie są czasem tworzone miniatury avatarów w czasie uploadu?
com
biała strona bo wyrzuca błędem skryptu php, a masz wyłączone raportowanie błędów i go nie widzisz wink.gif
djpotwosss
Błąd(a w zasadzie ostrzeżenie) mam następujące:

Warning: Unknown: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 498 is not allowed to access /home/nazwa/sessions owned by uid 608 in Unknown on line 0 Warning: session_start(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 608 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/nazwa/domains/domena/public_html/include/gora.php on line 6 Fatal error: session_start(): Failed to initialize storage module: files (path: ) in /home/clubday/domains/domena/public_html/include/gora.php on line 6

Początek pliku gora.php
  1. <?php
  2. header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
  3. //@session_start();
  4. if(!isset($_SESSION))
  5. {
  6. }
  7. //session_cache_limiter('private');
  8. session_cache_limiter("must-revalidate");
  9. include('./config.php');
kujol
Sprawdzasz czy jakaś sesja nie istnieje przed wywołaniem session_start();
To chyba sprawdza czy jakaś tablica sesyjna nie istnieje, a nie czy nie ma session_start();

1. if(!isset($_SESSION)){
  2. ...
  3. }
djpotwosss
Wywaliłem to, niestety jest nadal tak samo..
Turson
Co wywaliłeś?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.