djpotwosss
31.03.2014, 19:03:28
Witam, mam taki problem, gdy na serwerze dodam plik do uploadu avatarów, cała strona co jakiś czas wywala białą stronę. Gdy usunę ten plik, strona działa normalnie.. W czym może być problem? Biała strona pojawia się nieregularnie podczas pliku uploadu avatarów(ścieżka zapisywana jest do bazy danych)
trueblue
31.03.2014, 19:25:22
A nie są czasem tworzone miniatury avatarów w czasie uploadu?
biała strona bo wyrzuca błędem skryptu php, a masz wyłączone raportowanie błędów i go nie widzisz
djpotwosss
20.04.2014, 15:32:19
Błąd(a w zasadzie ostrzeżenie) mam następujące:
Warning: Unknown: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 498 is not allowed to access /home/nazwa/sessions owned by uid 608 in Unknown on line 0 Warning: session_start(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 608 is not allowed to access /tmp owned by uid 0 in /home/nazwa/domains/domena/public_html/include/gora.php on line 6 Fatal error: session_start(): Failed to initialize storage module: files (path: ) in /home/clubday/domains/domena/public_html/include/gora.php on line 6 Początek pliku gora.php
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); //@session_start();
{
}
//session_cache_limiter('private');
include('./config.php');
kujol
20.04.2014, 15:42:34
Sprawdzasz czy jakaś sesja nie istnieje przed wywołaniem session_start();
To chyba sprawdza czy jakaś tablica sesyjna nie istnieje, a nie czy nie ma session_start();
...
}
djpotwosss
16.05.2014, 16:18:45
Wywaliłem to, niestety jest nadal tak samo..