Myślę że powinienem to zrobić za pomocą javy, ale nie wiem jak się za to zabrać. Szukałem u wujka google i na forum, niestety nic nie znalazłem.
nospor
7.04.2014, 08:06:28
1) Chyba masz na mysli przestawne a nie przystawne? 2) Skoro chcesz to robic w javie to po grzyba piszesz w dziale php? 3) Tabele robis sie tak w ogole w HTML panie kolego. Od biedy jesli dane idą z bazy to mozna sie wspomoc php by wygenerowac tabele na podstawie dynamicznych danych 4) Opisz problem dokladnie, bo nie wiem z czym masz problem. Tabelki nie umiesz wygenerowac?
Randallmaster
7.04.2014, 08:25:14
1) Zgadza się.
Chodzi mi dokładnie o to jak zabrać się za pracę aby takie raporty nie działały wolno.
u góry tabeli mamy rok -> kwartał-> miesiąc -> dzień po lewej: stanowisko -> imię i nazwisko
po kliknięciu np. w rok pokazuje się kwartał po kliknięciu w miesiąc rozwija się dzień po kliknięciu w stanowisko pokazują się imiona i nazwiska itd.
pobrać i stworzyć tabelę umiem ale bez rozwijania.
Jak stworzyć takie rozwijanie aby szybko działało czyli klikam w stanowisko pokazują mi się imiona i nazwiska.
Czyli np. pobrać najpierw wszystkie dane w rozbiciu na dzień i już na imiona stworzyć tabelę do html i później za pomocą javy chować i ukrywać odpowiednie wiersze i kolumny.
Czy też po kliknięciu używać ajaxa który będzie pobierał dane?
nospor
7.04.2014, 08:27:47
Po raz kolejny zaznaczam, bo widze nie dociera. javy w to nie mieszaj,,,,, moze obrazek wbije ci sie na dluzej w pamieci
Jak juz tak bardzo chcesz uzywac skrotu, to pisz JS. Bo JAVA to zupelnie co innego
Randallmaster
7.04.2014, 08:34:11
Dobrze zrozumiałem chodziło mi o java scripts ewentualnie jquery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.