Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tabele przystawne
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Randallmaster
Witam,

W jaki sposób zrobić tabele przystawne?

Myślę że powinienem to zrobić za pomocą javy, ale nie wiem jak się za to zabrać. Szukałem u wujka google i na forum, niestety nic nie znalazłem.

nospor
1) Chyba masz na mysli przestawne a nie przystawne?
2) Skoro chcesz to robic w javie to po grzyba piszesz w dziale php?
3) Tabele robis sie tak w ogole w HTML panie kolego. Od biedy jesli dane idą z bazy to mozna sie wspomoc php by wygenerowac tabele na podstawie dynamicznych danych
4) Opisz problem dokladnie, bo nie wiem z czym masz problem. Tabelki nie umiesz wygenerowac?
Randallmaster
1) Zgadza się.

Chodzi mi dokładnie o to jak zabrać się za pracę aby takie raporty nie działały wolno.

u góry tabeli mamy rok -> kwartał-> miesiąc -> dzień
po lewej: stanowisko -> imię i nazwisko

po kliknięciu np. w rok pokazuje się kwartał
po kliknięciu w miesiąc rozwija się dzień
po kliknięciu w stanowisko pokazują się imiona i nazwiska
itd.

pobrać i stworzyć tabelę umiem ale bez rozwijania.

Jak stworzyć takie rozwijanie aby szybko działało czyli klikam w stanowisko pokazują mi się imiona i nazwiska.

Czyli np. pobrać najpierw wszystkie dane w rozbiciu na dzień i już na imiona stworzyć tabelę do html i później za pomocą javy chować i ukrywać odpowiednie wiersze i kolumny.

Czy też po kliknięciu używać ajaxa który będzie pobierał dane?

nospor
Po raz kolejny zaznaczam, bo widze nie dociera. javy w to nie mieszaj,,,,, moze obrazek wbije ci sie na dluzej w pamieci

Jak juz tak bardzo chcesz uzywac skrotu, to pisz JS. Bo JAVA to zupelnie co innego
Randallmaster
Dobrze zrozumiałem chodziło mi o java scripts ewentualnie jquery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.