Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]XDebug - podgląd wartości obiektów?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
phpmack
Witam,
nie wiem czy to dobry dział, jeśli nie to proszę o przeniesienie.
Staram się przestawić z debugowania metodami print_r() itp... na korzystanie z Xdebug i mam takie pytanie dla bardziej obeznanych,
dlaczego xdebug nie pokazuje mi wartości pól obiektu zwracanego przez xpath()?
Mogę podglądać obiekt zwracany z simplexml_load_file(), ale jak wykonam na nim xpath() to nie widzę wartości pól w zwróconym wyniku, w print_r() wszystko ładnie widzę? to normalne zachowanie?

pzdr.
by_ikar
Bo var_display_max_depth ustawiona jest domyślnie na 3. Więc jeżeli będziesz miał jakieś bardziej zagnieżdżone obiekty lub tablice to musisz albo w php.ini ustawić:

Kod
xdebug.var_display_max_depth = 10

Powiedzmy na 10. Albo jeżeli masz w php.ini ustawione, to możesz bezpośrednio gdzieś w pliku php na jego początku ustawić:

1. ini_set('xdebug.var_display_max_depth', '10');

Ustawienie poprzez ini_set zadziała tylko wtedy kiedy ów ustawienie znajduje się w php.ini.
phpmack
To nie jest wina "var_display_max_depth" bo bez problemu pokazuje mi szczegóły obiektu SimpleXML, a gdy wykonam na nim xpath() i dostaję tablice elementów to pokazuje {array} SimpleXMLElement[1] ale wartości obiektu nie mogę podejrzeć...

Dla pewności wprowadziłem ta modyfikacje ale nie pomogło:/

Masakra jakaś, to nie ma zupełnie sensu... co to może być?
Mam masę zapytań xpath() i nie mogę podglądać wartości tych obiektów wtf?:/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.