furious_knight
13.05.2014, 13:13:33
Witam,
Mam taki problem, wrzuciłem na serwer szablon allegro który w stopce ma generowaną listę ostatnio dodanych aukcji (darmowy kod bazinga), testowałem kod lokalnie za pomocą XAMPP i działa prawidłowo, problem pojawia się gdy wrzucam go na serwer (home.pl) pojawia mi się błąd
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /bazinga_allegro/connect.php on line 4
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /bazinga_allegro/connect.php on line 4
przy próbie odpalenia skryptu, kod jest ten sam więc wykluczam błąd w kodzie - problem leży po stonie serwera i moje pytanie czy spotkał się już ktoś z podobnym problemem??
Jedyne co przyszło mi na myśl to problem z byt starą wersją php ale na home korzystam z wersji 5.5, a wymagana jest minimum 5.3 więc nie mam pojęcia gdzie leży problem
Proszę o pomysł lub jakąś podpowiedź gdzie może leżeć przyczyna
Pozdrawiam
Sephirus
13.05.2014, 13:37:12
Pokaż tą linijkę kodu z pliku.
Wygląda to na złe escapeowanie jakiegoś znaku - sugeruje się po "\"...
furious_knight
13.05.2014, 15:24:12
Kod wygląda tak:
<?php
require_once 'ActiveRecord.php';
ActiveRecord\Config::initialize(function($cfg)
{
$cfg->set_model_directory('models');
$cfg->set_default_connection('production');
$cfg->set_connections(
Linia 5 to ta z klamrą otwierającą, ale sprawdziłem kod pod kątem składni jest ok najlepszym przykładem jest prawidłwo działający kod odpalany przez xampp... ale chętnie przyjmę radę bardziej doświadczonych kolegów
Pozdrawiam
Pyton_000
13.05.2014, 15:34:20
stara wersja PHP, problem z namespace
furious_knight
14.05.2014, 07:47:56
Dzięki za wypowiedzi, ja znawcą nie jestem ale też obstawiam niezgodność php acz kolwiek wymagana jest wersja 5.3 a na moim home otrzymałem informację że jest tam zainstalowana wersja 5.5 i została cofnięta do 5.3 ale tak czy siak mieści się w wymaganiach więc nie jestem ani głupi ani mądry w tej kwestii. Czy dostawca (home) może blokować pewne elementy udostępnianego php? czy przyczyna może być inna
Pozdrawiam
Pyton_000
14.05.2014, 07:54:48
na Home 5.5 ? Z tego co wiem to mają 5.4 i to eksperymentalnie

\
Sprawdź w Panelu, bo tam masz możliwość wybrania wersji PHP
na Home możesz w .htacces zmienić wersję tak:
Kod
:Location
/*.php Use php54
:Location
furious_knight
15.05.2014, 10:18:05
Zmiana wersji php pomogła, Dzięki za pomoc!
szczegółów przyczyny błędu nie znam ale z pewnością był jakiś problem z interpretacją kodu
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.