Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikająca sesja w Mozilli Firefox podczas uploadu plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adamantd
Witam,

Do uploadu plików wykorzystuję Uploadify. Przed uploadem każdego kolejnego pliku zliczam ilość załączonych już zdjęć w bazie danych przez tego usera (ajaxem) i przekazuję informację przez sesję do pliku uploadify.php, gdzie odbywa się cała reszta min. wyciągam z sesji informacje jak np ilośc zdjęć itd. Do tej pory działało pod każdą przeglądarką -teraz po najnowszej aktualizacji mozilli firefox sesja się gubi. Nie mogę jej wznowić w pliku uploadify.php -odpowiedzialnym za zapis obrazków. session_start() jakby nie wznawia sesji... ale ta sesja nadal istnieje tylko nie mam do niej dostępu w tym pliku.. Czy wiecie może dlaczego tak się dzieje? I to tylko w Mozilli.........

Pozdrawiam
michal_s
Nie ma gdzieś konfliktu pomiędzy www a bez www ?
Pyton_000
Był już taki problem. Poszukaj, ale zdaje mi się że to był problem z FF, jakiś bug.
adamantd
-właśnie czytam gdzieś na forach, że ludzie mają problem np z przelewem bankowym albo z logowaniem na portalach korzystając z Mozilli -problem w tym, że ponad 50% użytkowników u mnie korzysta z mozilli więc niestety muszę się do tego dostosować (kiedyś narzekało siętylko na IE wink.gif)
Pyton_000
Tutaj jest jakieś rozwiązanie :
http://stackoverflow.com/questions/7575985...blem-in-firefox
adamantd
Dzięki smile.gif najprawdopodobniej to byłoby właściwe rozwiązanie -przez cały dzień zdążyłem jednak przerobić wszystko co związane z uploadem plików na serwer wink.gif ale przyda się taka informacja na przyszłość

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.