Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Includowanie treści w szablonie wordpress
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Poczatkujacy_Web
Witam,
mam pytanie, chciałbym zrobić szablon dla kogoś i zastanawiam się jak wczytywać odpowiednie teksty w odpowiednie miejsca, tak aby użytkownik nie miał ingerencji w kodzie.

Chciałbym zrobić to na zasadzie includowania ale nie wiem za bardzo jak się za to zabrać... pomożecie?

myślałem żeby zrobić w szablonie odpowiednie strony zawierające teksty, które można zmieniać i includować zawartość strony np.

jest strona home, tam są 3 bloki z tekstem jeden po lewo drugi po środku a trzeci po prawej, chciałbym aby do bloku po lewo includować tekst np z podstrony blok1, Tytuł również się przyda includować

Z góry dziękuje za pomoc.
tzm
Poczytaj o MVC i może bazach danych...
Co to w ogóle znaczy includować teksty?
Poczatkujacy_Web
Cytat(mitorski @ 12.06.2014, 19:01:04 ) *
Poczytaj o MVC i może bazach danych...
Co to w ogóle znaczy includować teksty?

includować - załączać. Tak aby w danych miejscach użytkownik strony mógł zmieniać treść np.

na stronie mam 3 bloki obok siebie - po lewo, po srodku, po prawo

i tytul oraz tekst kazdego z nich zalaczany jest do strony glownej - moga to byc wpisy badz oddzielne strony, tylko jak konkretne tresci wyswietlac w konkretnych miejscach?

Rozwiązałem problem sam, wystarczył ten kawałek kodu, który wklejam poniżej dla potomnych smile.gif

$my_id = 123;
$post_id_123 = get_post($my_id);
$title = $post_id_123->post_title;
$content = $post_id_123->post_content;
echo $title;
echo $content;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.