Wszystko bangla jak należy
dzięki za pomoc ofc +
// NOWE

To teraz mam podobny problem nie wiem ile może być pod_rodzaj chciałbym jednym zapytaniem wyciągnąć do nagłówków kolumn nazwy pod_rodzaj później dla każdego usera zsumować minuty poszczególnych pod_rodzaj i wypisać w odpowiednie kolumny.
user_id|pod_rodzaj1|pod_rodzaj2|pod_rodzaj3
3 | 300 | 0 | 0
6 | 0 | 240 | 60
coś w tym stylu , próbuję samemu ale coś mi umyka. Możliwe że się nie da zrobić tego jednym zapytaniem i dlatego mam problem

Z góry dzięki za odpowiedź.
Ok udało mi się to w taki sposób rozwiązac niestety nie jest to jedno zapytanie... Jak by ktoś wiedział jak to urpościć chetnie posłucham

$test = mysql_query("SELECT user_id,pod_rodzaj,nazwisko,imie FROM czynnosc
WHERE numer_tematu='$numer_tematu'
")
$tab_pod_rodzaj = array(); $tab_pod_rodzaj[]= $r['pod_rodzaj'];
$tab_user_id[$r['nazwisko'].' '.$r['imie']] = $r['user_id'];}
foreach($tab_user_id as $dane_user) {
foreach($tab_pod_rodzaj as $dane_rodzaj){
$suma_osoby = mysql_query("SELECT imie,nazwisko,pod_rodzaj, COALESCE(SUM(minuty),0) suma
FROM czynnosc WHERE numer_tematu='$numer_tematu' AND user_id='$dane_user' AND pod_rodzaj='$dane_rodzaj'
")
}
}
$x = count($tab_pod_rodzaj); echo"<x><table cellpadding=2 border=1>"; echo"<tr align=center valign=middle>"; echo"<td width=200 height=10 rowspan=2>Osoba</td>"; echo'<td colspan='.$x.' width=150 height=10>Rodzaj</td>'; echo"<td width=50 height=10 rowspan=2>Suma Czasu</td>"; echo"<td width=50 height=10 rowspan=2>Udział</td></tr>"; echo"<tr align=center valign=middle>"; foreach($tab_pod_rodzaj as $dane){
echo '<td>'.$dane.'</td>'; }
foreach($tab_user_id as $dane_user=>$dane_id) {
$czas_pracownika=0;
echo '<tr><td>'.$dane_user.'</td>'; foreach($tab_pod_rodzaj as $dane_rodzaj){
$suma_osoby = mysql_query("SELECT imie,nazwisko,pod_rodzaj, COALESCE(SUM(minuty),0) suma
FROM czynnosc WHERE numer_tematu='$numer_tematu' AND user_id='$dane_id' AND pod_rodzaj='$dane_rodzaj'
")
$czas_pracownika = $czas_pracownika+ $r['suma'];
echo '<td align=center valign=middle>'.print_time
($r['suma']).'</td>'; }
}
echo '<td>'.print_time
($czas_pracownika).'</td>'; $udzial = $czas_pracownika*100/$time_sum2;
echo '<td align=center valign=middle>'.$udzial.'%</td>'; }