mam kilka teoretycznych pytan jesli moge,
zalozmy ze mam do sprawdzenia 50 stron, czy sa online czy nie, oraz czego potrzebuje to sprawdzenia tego z kilku, np 3 serwerow - nazwalem je checkerami
teraz dziala to tak ze master wysyla requesty to checkerow, checker loguje sie do mastera i na podstawie swojego ID - hardcoded - pobiera URL'e stron ktore ma sprawdzic, CURL wysyla requesty do stron, ostatecznie wynik w JSON'ie wraca do mastera i nastepuje analiza tego co checkery zwrocily.
efekt tego jest taki ze im wiecej stron, tym requsty trwaja dluzej, no ale chyba sie nie ma sie co dziwic temu ? chociaz to juz nawet nie o czas chodzi bo zazwyczaj nie przekracza ~1 minuty,
chcialbym sobie to napisac bardziej pro i zeby calosc byla bardziej stabilna. Obecnie jak jak dostane email/sms ze strona nie dziala to i tak sam sprawdzam bo nie ufam

wiadomo, ze drugiego Pingdom'a sobie sam nie napisze, ale chcialbym miec to zrobione lepiej,
takze jakby ktos mogl mnie nakierowac na odpowiednia droge, jak obslugiwac sprawdzanie z kilku serwerow, jak radzic sobie z duza iloscia stron
Z gory dziekuje.