Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]fpdf i różne zachowania na serwerach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dark7
Witam,
ostatnio zacząłem przenosić bazę na inny serwis na starym wszystko było ok na nowym nie.
Więc tak do generowania pdf z zapytania mysql korzystam z fpdf , przeniosłem dokładnie wszystkie pliki
zrobiłem backup bazy i z niego odtworzyłem na nowym serwerze nową bazę , na stronach kodowanie jest OK
a w pdf są krzaki sad.gif
Na starym serwerze mam tekst :
Uwagi z magazynu :aszzcnłóe, ASZZCNÓŁE

na nowym :
Uwagi do zamówienia : questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifÓquestionmark.gif questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifóquestionmark.gif

Czyli dobre jest tylko ó sad.gif Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić bo wydaje mi się że już wszystko przeglądnąłem niestety bez efektu.

Pozdrawiam,
Darek
kpt_lucek
Sprawdź kodowanie plików na serwerze docelowym, kodowanie (chyba używasz) bazy, tak na początek. Sprawdź wersję PHP, ale ogólnie zacząłbym od "danych" które starasz się umieścić na pdf.

Pozdrawiam
dark7
Dane w bazie są w formacie UTF-8 , na stronach wyświetlane są ok , w nagłówkach mam też poustawiane UTF8.
Czcionka do wyświetlania też ok bo na starym serwerze mam taką samą.
Może ktoś mógłby mi podrzucić jakąś swoją w utf8 do testów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.