MrLoverLover
24.06.2014, 19:31:19
Witam mam dziwny problem otóż przy próbie wysłania pliku na serwer Filezilla wyświetla komunikat, że plik już tam jest i czy chcę go zamienić, ale docelowy ma 0 bajtow cóż z tym zrobić, nic nie mogę na niego wysłać, ani nawet sprawdzic w panelu usługodawcy, bo nie znam go (serwer zakładała nam zewnętrzna firma, podali jedynie dane do ftp i bazy). Co może oznaczać taki błąd?
Znaczy że masz go usunąć i wgrać od nowa zmienioną wersję, też tak mam czasami.
Andrzej.W.
24.06.2014, 19:36:35
Nie rozumiem chyba problemu. Skoro taki plik istnieje, to bez względu na to, ile ma bajtów, każda próba przesłania pliku o takiej samej nazwie, będzie wywoływała zapytanie, o zmianę zawartości, toż to chyba naturalne?
MrLoverLover
24.06.2014, 19:36:43
No niestety nie, bo chodzi o to, że tego pliku nie ma na serwerze on nie był wcześniej wysyłany
Andrzej.W.
24.06.2014, 19:37:33
A jak się owy plik nazywa?
MrLoverLover
24.06.2014, 19:41:15
Nie chodzi o jeden plik, nie robię strony pierwszy raz czy drugi, także co nie co wiem, chodzi o to, że biorąc byle jaki plik i chcąc go wysłać Filezilla wyświetla komunikat, że plik istnieje i czy chce go zamienić, nie było by aż tak źle gdyby po kliknięciu ok przy próbie zamienienia plik faktycznie znalazlby się na serwerze, niestety po "zamienieniu" pojawia się na serwerze plik o nazwie zgadzającej się ale z wagą 0 bajtów
Andrzej.W.
24.06.2014, 19:47:25
To nie wiem, ja bym filezille przeinstalował, jeśli z nią ok, to musi być u nich jakiś błąd.
MrLoverLover
24.06.2014, 19:53:24
FileZilla jest okej, bo własne strony obsługuje normalnie
markonix
24.06.2014, 22:29:17
Miałem podobnie gdy przekroczone były limity na jakimś nietypowym serwerze.
Tworzył puste pliki po 0 bajtów.
MrLoverLover
26.06.2014, 15:27:30
Dokładnie, dzisiaj przez to uwalił mi się sklep bo chciałem włączyć debugowanie w prestashopie i w configu zmieniam z false na true wrzucam i jebs usunął mi cały plik defines.inc.php nosz i kurde próbuje.. może w końcu ten jeden plik puści, co ciekawe pobierać mogę bez problemu bo cały backup zrzucam..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.