Mój problem wygląda tak, że mam kod:
<html> <head> <script language=javascript> var object = false; if (window.XMLHttpRequest) object = new XMLHttpRequest(); else if (window.ActiveXObject) object = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); function getData(dataSource, divID) { if (object.readyState==4 || object.readyState==0) { var obj = document.getElementById(divID); object.open("GET", dataSource); object.onreadystatechange = function() { if (object.readyState == 4 && object.status == 200) obj.innerHTML= object.responseText; } object.send(null); } } function odswiezaj() { getData('shoutbox/nowy.php','szoltboks'); setTimeout("odswiezaj()", 3000); } </script> </head> <body> <div id="szoltboks"> </div> <script language=javascript> odswiezaj(); </script> </body> </html>
Fajnie odświeża dany element strony, ale niestety nie chce łączyć z bazą danych, gdyż ma pobrać kilka rekordów, a wywala błąd, że nie może połączyć z bazą bo jest złe hasło, a nie może być złe, gdyż pod plik "nowy.php" podłączyłem plik konfiguracyjny strony, na której kod ma być użyty.
Kolejną sprawą jest to, że nijak nie wiem jak wykonać taki ciąg operacji:
1. Ugrupować rekordy w grupy, na podstawie podobieństwa dat(np. wszystkie rekordy danego dnia)
2.Policzyć ile rekordów jest w każdej grupie
3.Wybrać grupę gdzie jest najwięcej rekordów
4.Wyświetlić liczbę rekordów w największej grupie