Obecnie siedzę na Bloggerze, ale moja strona tak się rozrosła, że Blogger przestaje mi wystarczać i potrzebuję czegoś bardziej zaawansowanego. Coś tam wiem z HTML, z PHP jakieś elementarne podstawy. Przydałby się jakiś gotowy system portalowy typu Joomla lub PhpNuke, ale nie wiem czy obsługują poniższe funkcje. Może ktoś bardziej doświadczony poradzi coś innego?

Potrzebuję takich rzeczy:
- użytkownicy muszą mieć możliwość zakładania kont
- fragmenty niektórych postów mają być dostępne po podaniu kodu (bardzo ważna funkcja, na tym mi najbardziej zależy). Kod mógłby być podawany w ustawieniach użytkownika przy rejestracji, aby nie musiał tego za każdym razem wklepywać. Bez kodu użytkownicy mają mieć dostęp do wybranych mniej ważnych informacji
- musi być możliwość śledzenia, czy ktoś nie udostępnia innym swojego konta, np zapisywanie adresów IP z których się loguje czy coś innego
- w przyszłości planuję wprowadzić sklep internetowy
- forum (nie musi być, mogę sobie zainstalować phpBB, kiedyś zakładałem takie forum)
- na bloggerze wszystkie strony mają adresy w domenie http://www.moja-strona.pl/2013/11/tytul-strony.html - chodzi o to, by po zmianie systemu stare adresy od paru lat linkowane na różnych stronach w necie, nie przestały działać.
- fajnie gdyby był jakiś skrypt, którzy automatycznie przewali 150 artykułów z bloggera.
Mam:
- hosting, domenę i pocztę
- MySQL(i) 5.0.92
- PHP 5.3