Witam,
Mam napisany system, który obsługuje jeden parking. Chciałbym go teraz tak zmodyfikować aby mógł obsługiwać jeden albo kilka. Z punktu widzenia bazy danych dodam sobie tabelkę i będę wrzucał tam obiekty (parkingi).
I teraz moje pytanie jak najlepiej ogarnąć temat sprawdzania czy jest to jeden parking i jeżeli tak to wyświetlać tylko opcje dla jednego parkingu (dodawanie miejsc, podłączanie aut standardowo do jednego parkingu) czy jest kilka parkingów i wtedy wszystkie formularze, raporty musiałyby mieć obsługę kilku parkingów tj. wyboru o który parking chodzi.
Myślałem nad zrobieniem configa i w nim zdefiniować ilość parkingów i przykładowo ich nazwy ( adekwatnie do bazy danych) i wtedy jeżeli jest to jeden parking nie robić nic ( bo będzie to działało jak do tej pory, a w przypadku gdyby ilość parkingów była > 1 to wstawiać zupełnie nowe funkcje obsługujące kilka parkingów.
Czy to jest dobre rozwiązanie? Przyszłościowe? Żeby nie trzeba było za każdym razem kopiować i przerabiać kodu z jednego, dwóch czy 30 parkingów? Może macie jakieś inne pomysły?
Z góry dziękuję za podpowiedzi.