Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][CSS][PHP]Potrzebna pomoc w przeniesieniu serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Cykor
witajcie mam problem otóż mam w sumie 3 hostingi
na jednym mam strone www. działająca w 100 %
dostęp przez cPanel Pro 1.0 (RC1)
zrobiłem export bazy danych na dysk oraz cała strone ze wszystkimi skryptami itp.
moj drugi hosting jest na 1and 1 .co.uk gdy wrzuce baze danych oraz strone strona wyswietla sie ok do pewnego momentu gdy klikniesz login wpiszesz login i haslo klikasz zaloguj i 5h stoi w miejscu gdy klikniesz odswierz strone pojawi sie

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xxx/public_html/includes/init.php:1) in /home/xxx/public_html/includes/init.php on line 198

ta linijka w kodzie to

1. header("location: ?view=account");

1. if ($_SESSION['logged'] == "yes") {
  2. header("location: index.php");
  3. $db->close();
  4. exit();

przy wylogowywaniu wiele wiecej błędów

diwne jest to ze dla smiechu i sprawdzenia zarejestrowalem sie na darmowym hostingu równiez .2freehosting.com
wrzucilem baze i stronke Kurcze działa znow cała strona
na moim serwerze domowym tez ta strona działa w 100% bez zadnych bledów heder itp
mam tez hosting na godaddy.com
jednak gdy wrzucam strone i baze danych robi sie caly cas to samo ...
błąd na błędzie
czy ktoś moze mi wyjasnic dlaczego na darmowym hostingu działa wszystko jak nalezy a na płatnym z domeną zarejestrowana nie
Turson
Na jednym serwerze masz włączone raportowanie błędów, a na drugim widocznie nie. Miliard tematów z tym błędem znajdziesz w google
Cykor
jestem przekonany ze strona jest w 100% działająca bo korzystam z niej na starym hostingu ostatnio cos sie tnie i mam problemy z nim wiec chcialem sie przeniesc na wiekszy serwer jednak nie moge przez te bledy które wyskoczyły z pupy ze tak powiem chciałbym zapytac was jak moge rozwiazac ten problem sprawdzalem nie mam zadnych znaczków przed <?php ani za i na koncu tez nie ma chodzi o to ze strona dziala na jednym serwerze na drugim nie

dziekuje bardzo za checi do pomocy jednak poradzilem sobie backup z starego serwera nie zapisal wersji php ;p ustawiona byla standardowo na 5.4 zmienilem na taka sama jak mam na starym serwerze 5.3.237 i działa
Wazniak96
No to przecież kolega napisał, że serwery mogą różnić się konfiguracją php.ini smile.gif

Swoją drogą w każdym pliku gdzie używasz header masz dane na początku ob_start? tongue.gif
by_ikar
Pierwsza zasada radzenia sobie z problemami - sprawdź czy ktoś już takiego problemu nie miał: http://phpedia.pl/wiki/Cannot_add_header_i...rs_already_sent

Wklejasz kawałek błędu w wyszukiwarkę a tam nagle się okazuje że lekko ponad kilka milionów podobnych tematów zostało poruszane.. Jeżeli wam się wydaje że ja czy ktoś inny zawsze znamy odpowiedź na wszystko, to jesteście w błędzie, my poprostu albo mieliśmy z tym do czynienia, albo wiemy jak korzystać z wyszukiwarki. To kurde powinno być podstawowa wiedza na wszystkich zajęciach informatyki w szkołach.. Bo co z tego że umiesz tworzyć tabelki w office jak sobie z najprostszymi problemami ludzie nie radzą :/ nie myśl że mam tutaj jakieś pretensje do ciebie bezpośrednio, raczej pośrednio do ciebie, a głównie do sposobu nauczania w szkołach..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.