Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem po przeniesieniu strony na inny komputer (webserv)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lukaszm3
Witam,
Napisałem stronę w php z baza sql na serwerze webserv.
Strona działała prawidłowo, gdy przeniosłem strone z baza na inny komputer wszystko się posypało.
Problem z działaniem i grafiką...
Dlaczego ?

Kerth
Też używam programu WebServ. Kiedyś miałem inny problem związany zwłączeniem wbserv`a na windows xp. Włączał się i wyłączał. Po jakimś czasie i formacie komputera działał bez zarzutów. Wracając do meritum. Wiem, że to może nie profesjonalne ale spróbuj przenieść na tametn komputer po prostu cały folder z zainstalowanym już webservem w to miejsce gdzie powinien on być domyślnie czyli np. C:/wevserv. Powinno pomóc. Jak nie pomoże napisz. Jeśli to jest problem z mysql(bo to jest możliwe, spróbuj pobrać tą samą lub nowszą wersję i ręcznie zainstaluj ją w webserv`ie(tj. przenieś zainstalowany plik do głównego katalogu z programem)
vermis
Jakieś komunikaty o błędach?
Sprawdziłeś ścieżki do grafiki?
tzm
Wersja PHP zgodna?
Pyton_000
na 90% przeniosłeś serwis i problem jest ze ścieżkami, inny katalog,lub w samych plikach podane ścieżki
Lukaszm3
Ale odpalę prze IE to grafika jest tylko ze nie działa jak powinno...
zainstalowałem nowszą wersje webserv więc pewnie to jest problemem.

A te znaczki u góry to od czego ?
Pyton_000
Ja możesz to podaj adres serwisu
Lukaszm3
Gdy odpalam po adresie włącza się strona do logowania na router.
Mam zablokowany port 80 i nie wiem jak to zmienić.

Łącze neostrada + ZXV10 W300
Turson
Musisz się zalogować na router i tam odblokować port 80 i port mysql bodajże 3306
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.