Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: F3Sonda - nowy skrypt
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MP1
Na sobotę (jutro) mam zapowiedziane wydanie skryptu F3Sonda. Chciałbym jednak, by jak najwięcej osób go przetestowało (nie na swoich stronach, tylko na osobnej stronie w innym katalogu), czy wszystko jest OK.

Jedną z funkcji jest Wycofywanie głosu. Tu mam trochę problemów... Czy ktoś ma pomysły, w jaki sposób szybko wycofać COOKIE, oraz zrobić to tak, by potrzebne do tego dane były zawsze zebrane przy oddaniu głosu? (wszystko jest w kodzie)
Osoba, która pomoże, będzie w CZYTAJ.txt, że pomogła.

Upss.. edit, linka zabrakło: http://xmp1.webkonto.us/f3sonda.zip
hwao
Na cookie takich rzeczy sie nir robi... bo jak bym sie odpoiednio pobawil to moge zrobic wrecz ze gdzies bedzie -32 glosy... lepiej zapisac w bazie danych ip i ew przegladarke...
MP1
Może i racja... tylko że jak ktoś ma małą pojemność dyskową na serwerze i dużo odwiedzających to może być problem - zbyt dużo on może zajmować. I trzebaby zapisywać każdy oddany głos wraz z odpowiednimi danymi. Jest już coś podobnego, ale służy do logowania głosowań.
1. Znacie jakieś dobre sposoby na kombinację z cookie?
2. Znacie dobre sposoby na zapisywanie tych głosów do wycofywania?
Strzałek
hmmm, moim bardzo lamerskim zdaniem powinieneś dodać jeszcze w pliku który jest dołączany wszędzie dodać:

1. <?php
  2. if( !function_exists('file_get_contents')) {
  3. function file_get_contents($name) {
  4.  $rtn = fread(fopen($filename, &#092;"r\"), filesize($name));
  5.  return $rtn;
  6. }
  7. }
  8. ?>

będzie to dla userów którzxy posiadają php w ver starszej niż 4.3.0

Cytat("Manual php mówi: ")
file_get_contents

(php 4 >= 4.3.0, php 5)

;-)
MP1
Jest trochę funkcji, które są od wersji 4.3.0, np. GLOB(). Narazie nie będę ręcznie definował tych funkcji - po prostu w wymaganiach napiszę, jakiej wersji php potrzeba do prawidłowego działania skryptu.

3. Mogę usunąć funkcję wycofywania głosu, ale lepiej, żeby była (tym więcej skrypt jest funkcjonalny). Jakie macie zdanie na ten temat?

Są jakieś błędy?

Dalej...

Wystawię już na świat, ale prawdopodobnie nie działa banowanie...

użyłem:
  1. <?php
  2.  
  3. if(ereg($_SERVER['REMOTE_ADDR'],$f3s_bany)) { exit($f3s_txtban); }
  4.  
  5. ?>

To jest prawdopodobnie źle. JAk jest poprawnie?

W ustawieniach kazałem odddzielać adresy IP czymkolwiek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.