Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MyBB] Wyświetlanie użytkowników, którzy głosowali w ankiecie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafineria888
Witam.
Mam problem z umieszczeniem użytkowników, którzy zagłosowali w ankiecie na stronie showthread.php pod obrazkami pollbar.gif. Chcę aby każda nazwa usera była umieszczona zgodnie z jego głosem pod danym pollbarem na stronie głosowanej czyli showthread.php.

Mam problem konkretnie z umieszczeniem każdego użytkownika pod pollbarem (pollbar.gif), który głosował w ankiecie. Chcę wykluczyć hiperłącze "wyniki ankiety", a zamiast otwierania nowej strony z samymi wynikami chcę od razu wyniki na ankiecie.
Nie znam się na php na tyle by zmodyfikować showthread.php

Jest możliwość przeniesienia tabeli:<table class="tborder" border="0" cellspacing="1" cellpadding="4"> w wyniku ankiety: polls.php?action=showresults
do: showthread.php
czyli podmiany wyświetlenia ankiety na wyniki ankiety (to się różni tylko tym, że w wyniku ankiety jest pokazane kto na co głosował). Po prostu chcę wyświetlić użytkowników nad postem, pod pollbarem, którzy głosowali w ankiecie od razu bez naciskania na "wyniki ankiety"
Mam nadzieje, że teraz wszyscy zrozumieją ^^

Według mnie znalazłem w polls.php kod odpowiedzialny za widzialność wyniku ankiety dla administratorów i innych grup.
Chodzi tu o to, iż po zrobieniu ankiety tylko admin widzi kto na co głosował.
Chciałbym aby osoby, które zagłosowały w ankiecie były widoczne dla wszystkich !
Oto kod:
Cytat
$imagewidth = round($percent/3) * 5;
$comma = '';
$guest_comma = '';
$userlist = '';
$guest_count = 0;
if($poll['public'] == 1 || is_moderator($fid))
{
if(is_array($voters[$number]))
{
foreach($voters[$number] as $uid => $username)
{
$userlist .= $comma.build_profile_link($username, $uid);
$comma = $guest_comma = $lang->comma;
}
}

if($guest_voters[$number] > 0)
{
if($guest_voters[$number] == 1)
{
$userlist .= $guest_comma.$lang->guest_count;
}
else
{
$userlist .= $guest_comma.$lang->sprintf($lang->guest_count_multiple, $guest_voters[$number]);
}
}
}

Niestety nie znam się na PHP i nie wiem czy na pewno ten kod odpowiada za wyświetlanie w wyniku ankiety kto na co głosował. Jeżeli jednak to jest ten kod to myślę, że można go przerobić tak, aby wszyscy widzieli osoby, który oddały głos.
Mógłby ktoś pomóc w przerobieniu tego kodu, albo jeżeli jest niewłaściwy to wysłać dobry kod.

Zmienna odpowiedzialna za wyświetlenie użytkowników, którzy zagłosowali:
$userlist

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC exclamation.gif za jakąkolwiek udzieloną pomoc rozdaje "pomógł".
fate
Zacznij od
<?php

var_dump($userlist);

?>

i pokaż co własciwie Ci wyświetliło
rafineria888
oświeć mnie gdzie mam to umieścić
fate
zaraz zatym co ty podales
rafineria888
totalnie nic mi się nie wyświetla nowego. Bez zmian.

Jest możliwość napisania skryptu, który pobierze głosy i wyświetli je gdzieś na stronie głównej ?
Co najważniejsze, czy na tym forum jest ktoś kto by taki skrypt napisał za darmo. Lub nakierował do poradnika jak takowy napisać smile.gif
fate
w źrodlestrony widac NULL?
rafineria888
Żeby była jasność:
edytowałem plik polls.php dodając var_dump($userlist); (dla pewności zamieszczam całą długą pentlę for): http://wklej.org/id/1431848/

Potem wszedłem w ankietę i kliknąłem źródło strony: http://wklej.org/id/1431849/

Jak widać nie ma żadnego null.

fate
Sprobuj wkleic bez znacznika otwarcia i zamkniecia php czyli tylko

var_dump($userlist);

rafineria888
Kod
}
            }
        }

var_dump($userlist);

eval("\$polloptions .= \"".$templates->get("polls_showresults_resultbit")."\";");
    }

kawałek kodu (bez <php ?>)
Nadal bez żadnego null ani niczego innego.
Jakieś propozycje lub ostateczności ?
fate
zaglosuj zajrzyj i wklej jeszcze raz zerkniemy
EDIT
szit to myBB
http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=686&t=15389
rafineria888
rozwiąże problem na własną rękę od teraz...
ten skrypt jest pod phpbb a nie mybb...
Jak dla mnie close
fate
wymiękłeś haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.