Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] formularz przestał działać
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Terrorizer
Mam formularz rejestracyjny, który właściwie dwa dni temu działał. W ogóle go nie ruszałem od tamtej pory i nagle coś się schrzaniło, nie jestem w stanie od wczoraj znaleźć przyczyny błędy.
Print_r post nie wyświetla nic. Jak to sprawdzić?
  1. <div id="registerbox">
  2. <form action="index.php" method="post" id="regform" class="white-pink">
  3. <h1>Zarejestruj się!</h1>
  4. <label><span>Nick</span><input type="text" name="nick" placeholder="min. 4 znaki"></label>
  5. <label><span>Hasło</span><input type="text" name="pass" placeholder="min. 6 znaków"></label>
  6. <label><span>Powtórz hasło</span><input type="text" name="passre"></label>
  7. <label><span>email</span><input type="text" name="email" placeholder="np. twojemail@gmail.com"></label>
  8. <label><input type="submit" class="button" value="Dołącz!" name="register"></label>
  9. </form>
Turson
Z pewnością samo nagle z siebie się zapsuło. Może wcześniej masz niedomkniętego innego forma
Terrorizer
No właśnie wszystko wygląda dobrze, nawet validator nie wyświetla żadnego błędu.
Nie chciałbym tutaj kopiować teraz całego kodu indexu, bo byłoby to potworne.
Zastanawiam się, w jaki sposób teraz zabrać się za szukanie dziury?

Turson
Otwórz źródło strony w przeglądarce i szukaj.
Sprawdź jeszcze var_dump($_REQUEST);
Terrorizer
Faktycznie w źródle strony brakuje domknięcia body, jednak w kodzie pozamykałem wszystkie nawiasy, skrypty i divy, a validator nie widzi żadnego błędu.
Muszę to przeanalizować jeszcze ze sto razy krok po kroku
Turson
Niezamknięte body ani nawet jego brak nie mogą mieć na to wpływu.
Terrorizer
Na pewno masz rację, jednak niedomknięte body świadczy o uciętym kodzie, jeszcze pewnie jakiś fragment został wessany w czarną dziurę którą właśnie lokalizuję.

EDIT: Przesunęła mi się w skrypcie cała linijka z IFem, musiałem ją gdzieś przypadkiem myszką pociągnąć. Trudno to wyjaśnić.
W każdym razie już jest git biggrin.gif dzięki za podpowiedzi!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.