poszukuję rozwiązania do następującego problemu:
Napisałem prosty zestaw sprawdzania poprawności logowania.
Działać - działa, ale uprzykrza mi życie swoją długością ;-)
Zastanawiałem się jak to "pociąć" aby zamknąć całość do trzech/czterech elementów np. wkładając kolejne części do trzech funkcji.
Niemniej jednak nie znam się na tym na tyle aby to rozwiązać - próbowałem wyszukania takiego problemu ale nic nie znalazłem.
KOD DZIAŁAJĄCY:
{ $login_idnrA = $_COOKIE['ident']; $login_pas1A = $_COOKIE['paswrd1']; $login_pas2A = $_COOKIE['paswrd2']; $login_czekA = mysql_query("SELECT id, authorization, password FROM usrs WHERE id = '$login_idnrA' LIMIT 1"); $login_idnrB = $login_czekB['id']; $login_pas1B = $login_czekB['password']; $login_pas2B = $login_czekB['authorization']; if (($login_idnrA == $login_idnrB) && ($login_pas1A == $login_pas1B) && ($login_pas2A == $login_pas2B)) { }else{ } }else{ }
MOJA "WIZJA" POCIĘCIA:
Część I
function czescpierwsza() { { $login_idnrA = $_COOKIE['ident']; $login_pas1A = $_COOKIE['paswrd1']; $login_pas2A = $_COOKIE['paswrd2']; $login_czekA = mysql_query("SELECT id, authorization, password FROM usrs WHERE id = '$login_idnrA' LIMIT 1"); $login_idnrB = $login_czekB['id']; $login_pas1B = $login_czekB['password']; $login_pas2B = $login_czekB['authorization']; if (($login_idnrA == $login_idnrB) && ($login_pas1A == $login_pas1B) && ($login_pas2A == $login_pas2B)) { }
Część II
function czescdruga() { }else{ } }else{ }
Część III
function czesctrzecia() { } }
i takie coś wstawiać w kod w mniej więcej taki sposób:
czescpierwsza(); czescdruga(); czesctrzecia();
Czy jest taka możliwość?
Z góry dziękuję za pomoc!