Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wykres kołowy, mapy - cs 1.6
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, mam pewien problem, potrzebuję zrobić wykres map:
http://cache.www.gametracker.com/images/gr...hp?GSID=4465772

z samym wykresem nie będzie problemu, problem pojawia się wtedy, gdy do wykresu trzeba podać dane tych map, czyli nazwa mapy, jak często jest grana itp.

mogę wyciągnąć z serwera dane o aktualnie granej mapie i następnej.

Mógłbym to zapisywać w jakimś pliku txt czy bazie, ale jeżeli w mojej bazie będzie 1000 serwerów, to dla każdego osobno musze tworzyć plik / dodawać rekord? jak to najlepiej rozwiązać ?

Dzięki z góry!
Kloc
funkcje.net/view/2/2498/index.html
miras
Niewiele to ma wspólnego z moim problemem :/
Kloc
Dla każdej mapy nowy rekord w jednej tabeli lub nowy wiersz w jednym pliku.
miras
Nie ma innej opcji rozwiązania tego problemu? to będzie naprawdę duża ilość danych...
Kloc
to jest chyba najwydajniejsza możliwość, 1000 cz 10000 tys rekordów to nie wiele.
miras
I potem odpalam crona co 15min (mniej więcej tyle trwa kazda mapa) i sprawdzanie 1000 serwerów i aktualizowanie bazy? wydaje mi się to bardzo hm "niepraktyczne?" może ktoś coś jeszcze powiedzieć na ten temat?
johny_s
Dla bazy będzie to pryszcz, bardziej Cie wykończy to sprawdzanie serwerów
miras
nie mam wyjścia, najwyżej będę dzielił te sprawdzanie na kilka plików np. po 250 rekordów
johny_s
Masz jakąś awersję do baz danych? Gwarantuje, że Twoje operacje na plikach będą bardziej obciążające na serwerach niż wykonanie kilku zapytań do bazy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.