Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Baza danych sklepu internetowego
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Qss
Witam,
Szukałem i w sumie znalazłem wiele propozycji budowanie bazy danych produktów, kategorii i filtrów takich jak tu. Jednak zwykle jest to tylko czysta teoria która trzeba zaimplementować i później się głowić nad w miarę optymalnymi zapytaniami do bazy. Dlatego zwracam się do was z prośba czy nikt nie posiada źródła z takim kompendium na ten temat.
Mackos
Pytanie trochę niejednoznaczne. Skoro szukałeś informacji i znalazłeś to powinieneś wybrać jedną z propozycji, ewentualnie napisać własne rozwiązanie samodzielnie.
Tak samo z zapytaniami - tworząc sklep no musisz się trochę nagłowić, raczej marne szanse na kopiuj-wklej.

Co do tworzenia filtrów na produktach, ja zawsze korzystałem z czegoś w stylu instancji produktu w jednej tabeli, a samego produktu w drugiej.
To znaczy: Instancja produktu to np. Telefon Samsung Galaxy cośtam, opis i takie ogólne info, sam produkt to już bardziej szczegółowe info typu kolor, rodzaj wyświetlacza itd. Na podstawie tego możesz sobie budować filtry.

Proponuję sparafrazować Twoje pytanie na bardziej szczegółowe wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.