Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wgrywaniem plików. Wersja PHP?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
deha21
Kupiłem sobie serwer w az.pl i wgrałem tam swojego CMS-a, którego od kilku lat (z modyfikacjami) używam na różnych innych serwerach. Okazało się, że przy wgrywaniu pliku pokazuje, że strona skryptu (wywoływana przez jquery) ma błąd 403 Forbidden. CHMODy są dobre i mam dostęp do pliku. Jak wpiszę go w pasku adresu to wchodzi, ale po wywołaniu ze skryptu nie chce. Wydaje mi się, że to przez wersję PHP - 5.5.18. Już musiałem zmieniać MySQL na MySQLi, ale raczej nie w tym problem bo wtedy by się do bazy nie dodało, ale wgrało plik. Nie wiem czy jest sens zamieszczać kod skryptu bo jest dość długie, ale może ktoś wie czy w tej wersji PHP coś odnośnie wgrywania plików się zmieniło?
kwiatek5
Czy Twój CMS zrzuca logi?
Jeśli nie to dorób mechanizm logów.
deha21
W jakim sensie logów? Logi zrobiłem tylko do logowania żeby sprawdzić kto i kiedy się loguje. Chyba się nie znam, ale wydaje mi się, że logi wskazywałyby w danym miejscu błąd. Najpierw musiałbym jednak znaleźć te miejsce i dać tam odpowiedni komunikat do logów. Tylko, że ja nie wiem gdzie jest błąd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.