Mam takiego XML. Nazywa się oko.xml, choć nazwa za każdym razem będzie inna.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?> <dokumenty> <dokument ident-dokumentu="13167" nazwa-dok="Dowód osobisty" data-pisma="2014-12-10" sygn-sprawy="VI K 111/2000" imie-osoby="Łukasz" nazwisko-osoby="Kowalski" pesel-osoby="3001010122222" imie-o-osoby="Mariusz" status-osoby="oskarżony" artykul-paragraf-osoby="" izolacja-osoby="NIE" uwagi="" skad-jedzie="Wraszawa" skad-komorka="" skad-miejscowosc="Kraków" dokad-instytucja="Katowice"/> </dokumenty>
Chciałbym go wczytać i zapisać do bazy danych. Chciałbym odczytać tak xml by mieć :
ident-dokumentu : 13167
nazwa-dok : Dowód osobisty
itd.
Oto moje pliki php
wczytaj.php
if($_status=='') { print" <form action='wczytaj.php' method='POST' ENCTYPE='multipart/form-data' name='wysylka' onsubmit=\"if(document.wysylka.plik.value=='') {alert('Proszę wybrać plik do wysłania!'); return false; };\">"; } if($_status=='pokaz') { { $nazwa=''.$_FILES['plik']['name']; $typ=''.$_FILES['plik']['type']; $k="Odebrano plik : $nazwa, typ : $typ "; if ($_FILES['plik']['type']!="xml") {$k=$k."Błąd! Niezgodny typ pliku ! Dopuszczalne są tylko pliki : XML";} else { $xml=simplexml_load_file($nazwa); foreach($xml->children() as $child) { } } } }
Problem w tym, że nie wyświetla mi nic na ekranie. Robię to pierwszy raz i nie mogę zrozumieć jak on ma to odczytać. Proszę o pomoc. przyznam że końcowy kod zwaliłem gdzieś z net'a i nie działa.
Chciałbym każdą wartość np. ident-dokumentu mieć w zmiennej lub tablicy.
Pomocy