Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: serwer gra
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
programistaarek
Witam jaki polecacie serwer pod grę by to działało dobrze i w miarę cenowo ;p
Pyton_000
Dobry.
programistaarek
Twoja odpowiedz jak tak inteligentna ,że pokazuję jakim jesteś człowiekiem .
Pozdrawiam .
Może ktoś bardziej doradzi nie jak ten wyżej byłbym wdzięczny ;p
jaka hosting polecacie ?
Forti
Drogi. Dobry.

Dodałem do wypowiedzi python smile.gif
Pyton_000
Jakie pytanie, taka odpowiedź. Forti odpowiedział 100% bardziej rzeczowo niż ja. o 200 % za dobrze.

Albo się nauczysz w końcu zadawać Normalne pytania albo będziesz traktowany na równi z merytoryką Twoich wypowiedzi.
markuz
Jak mogło by wyglądać twoje pytanie:

Cytat
Witam. Jaki polecacie serwer pod grę? Przewiduję ruch wielkości 100/1000/100k uu miesięcznie. Gra tekstowa/graficzna mało/średnio/bardzo zaawansowana. Testowana na serwerze XXX wypadła dobrze/słabo (tutaj wypada podać wyniki testów). Zakres cenowy do max. 100/1000 zł miesięcznie. Zależy mi na jak najmniejszej cenie itp. itd.

Zmieniając tematykę forum na np. motoryzacyjne twoje pytanie mogło by brzmieć:

Cytat
Witam jaki polecacie garaż pod samochód by się zmieścił i w miarę cenowo ;p

PS. nie ma co się spinać smile.gif
programistaarek
a więc jaki polecacie serwer pod grę przewiduję ,że graczy będzie około grało tak cały czas 30 . Gra przeglądarkowa . Pisana w php uzycie js . Niem wiem co jeszcze silnik gry waży 40 MB . Coś jeszcze ? poleci coś ktoś ?
ohm
https://www.ovh.pl/dedicated-cloud/pakiety/ - polecam, na pewno 30 uzytkownikow wytrzyma.
Damonsson
Ta, może od razu niech serwerownie wykupi na 30 requestów haha.gif
Pyton_000
@Damonsson trzeba myśleć przyszłościowo. smile.gif
SpiritCode
Przyszłościowo masz na myśli jak uruchomi 500 takich gierek? biggrin.gif

weź sobie z OVH jakiś serwer VPS. Nie są drogie a wszystko będziesz miał pod ręką.
Pyton_000
Jak dla mnie to może i nawet wziąć coś z mintshost lub biznes-host. W sam raz na początek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.