Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie i grupowanie danych z innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
designez
Witam, nie wiem jak to ugryźć bo chciałbym pobrać zawartość strony internetowej zawierającej życzenia. Właściwie to przerabiam stronę któą kiedyś kolega zrobił tylko w HTML i wszystkie podstrony są w plikach HTML nie PHP więc nie mogę po prostu skopiować z bazy. Myślałem że już takich stron nie ma a tu niespodzianka. Przepisywać wszystko to koszmar sad.gif

1. www.strona/podstrona1/podstrona2/wlasciwy-url.html

każda podstrona zawiera np
  1. <div class="tytul"></div>
  2. <div class="tresc"></div>

i zależy mi na pobraniu tego nawet do pliku tekstowego bądż z separatorami ' i każda nowa linia nowy rekord.
Proszę o pomoc bo nigdy nie zajmowałem się czymś takim i nie wiem czy jest to możliwe.
freewalker
myślę, że najszybciej byłoby wykorzystać do tego biblioteki jQuery i przeskakiwać po elementach przy pomocy $("div").next().text();

designez
Nie wiem a czy nei da się tego zrobić w PHP?

dodam że 'wlasciwy-url.html' to zmienna i każdy kawał, żart, treść jest jako oddielna podstona.
freewalker
ok to pisz od razu, że chcesz zrobić kombajn do pobierania treści stron ; )

po pierwsze to domyślnie, ze względów bezpieczeństwa w konfiguracji serwera masz ustawione allow_url_include=Off co uniemożliwia pobranie zewnętrznej zawartości do php, zmień to w php.ini na allow_url_include=On (jeśli masz dostęp do php.ini)

Do Twoich potrzeb - zamiast pisać własny parser polecam bibliotekę PHP Simple HTML DOM Parser, na pewno znajdziesz w niej to czego szukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.