Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wpisanie pół w formularzu i wysyłka danych na maila
Forum PHP.pl > Forum > PHP
king1q2w
Witam ponownie.

Tym razem mam coś takiego i nie wiem jak z tym sobie poradzić, mam taki gotowy szablonik gdzie powstawiałem w to formularze do wpisywania danych i mam pytanie jak po wypełnieniu wszystkich pól łącznie tymi w pozostałymi zakladkami wysłać pod wskazany mail?

Link do takiego formularza na podstawie szalonu.
http://king1q2w.webd.pl/wordpress/kontakt/

mam nadzieje że dosyć jasno to wytłumaczyłem.
pozdrawiam i czekam na pomoc.

i oczywiście wysyłka na samym koncu po wcisnięciu przycisku finish.
morthan
Odpowiedź jest banalna. Poszukaj jakiegoś gotowego mailera. Ja używam Zend-owego z racji pisania w Zend Framework. Ale rozwiązań jest pełno w necie. W sumie sam nie wiem po co to piszę. co_jest.gif
king1q2w
sorry że takie pytanie zadałem ale jestem jak na razie noga w php i nie ogarniam tego ale poszukam choć wysłanie jakiegoś linka z gotowym rozwiązaniem nie omieszkał bym:)

pozdrawiam.

jak mi się wydaję nie jest to takie proste jakby się mogło wydawać, bo to jest formularz wielostroniccowy czyli na każdej zakładce sa pola i później na samym końcu wciskam wyślij czyli finish a wszystkie skrypty które oglądałem nie mają tak przyciski wyślij są przypisane do każdego form.

Pomóźcie sad.gif
Hateway
Aby było bezpiecznie to najlepiej przekazuj pomiędzy tymi stronami dane z formualarzy poprzez pole typu hidden, a na końcu wstawiasz funkcję mail(), która wyśle ci dane z formularza na maila.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.