Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczyt wiersza z tabeli poprzez radiobutton
Forum PHP.pl > Forum > PHP
arlid
Hej. Mam pytanie. Czy da się uzyskać taki efekt. Mam tabelę, gdzie z bazy są pobierane kolejno rekordy. Podstawowe dane tj. Klinet_imie, Klient_naziwkso i Klient_telefon Jedyny rekordem niewyświetlanym w tabeli jest Klient_ID (jets po prostu zbędny). Chciałbym uzyskać teraz efekt edycji bądź usuwania danego rekordu w dość niekonwencjonalny sposób. Mianowicie chciałbym dodać kolumnę, gdzie będzie radiobutton. Jak zrobi teraz taki efekt, żeby zaznaczyć jakiś rekord (odpowiedni radiobutton) i po naciśnięciu przycisku usunąć rekord bądź wpisać dane do odpowiednich inputów w celu edycji. Najłatwiej byłoby, gdyby input jakoś wykrywał Klient_ID. Da się to osiągnąć jakoś? Jakby to było w technologi AJAX (dynamicznie) to już bajka wink.gif Nie mam na to pomysłu.
NickOver
Przy każdym rekordzie dajesz checkbox a w nim jakieś data-client-id="$ID_KILENTA".

Następnie przypinasz do buttona click'a który pobierze wszystkie inputy z checked="checked". Teraz możesz to zrobić tak:

-zrobić w nich obiekt który zakodujesz jsonem i wyślesz ajaxem

-zrobić z nich stringa który wyślesz ajaxem i po stronie pehapa zexplodujesz

Gotowca raczej nie dostaniesz, ale jak byś miał jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.