Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Adblock a adsense
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, na wstępie - nie wiem czy to dobry dział na taką dyskusje, ale wydawał mi się najlepszy.
Mianowicie chodzi o blokowanie reklam adsense przez adblocka - macie jakieś sposoby na to? ewentualnie jakieś inne sposoby "zarobku" na stronie?

SmokAnalog
Wiesz, jak ktoś bardzo chce blokować reklamy, to uniemożliwianie mu tego jest upierdliwe.
miras
no tak, ale bardziej jednak chodzi mi o jakieś metody zwiększenia zysków z reklam - ewentualnie jakieś inne sprawdzone sposoby, wyświetleń mam dużo, ale może z 1/5 odwiedzających nie ma adblocka...
SmokAnalog
Najlepiej próbować zwiększyć liczbę odwiedzających smile.gif Jeśli ktoś ma adblocka i będzie widział denerwujące reklamy na Twojej stronie, to jest duże prawdopodobieństwo, że przestanie ją odwiedzać. Sam ubolewam nad zalewem reklam i omijam strony, gdzie mnie nimi atakują. Co to za strona, tak z ciekawości?
jaca121212
napisz skrypt który po wykryciu adblock-a uniemozliwia wyświetlanie strony czy tam playera zakładam że to strona z jakimś playerem tutaj jest opisane jak to zrobić http://blog.piotrnalepa.pl/2014/03/02/js-j...ce-uzytkownika/
SmokAnalog
Jeśli to nie jest jakaś uber użyteczna i niepowtarzalna strona, to to będzie samobój.
miras
Nie no jasna sprawa, myślałem, że jest może jakiś złoty środek na to, żeby wyświetlać reklamę, a zarazem nie szkodzić użytkownikowi. Trudno się mówi w takim razie.
SmokAnalog
Z adsense będzie ciężko. Możesz spróbować kontaktować się z reklamodawcami bezpośrednio i wyświetlać jakieś nieinwazyjne reklamy na własną rękę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.