Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zastosowanie serwera Apache
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Teilor
Witam. Porzebuje informacji na temat podstawowych zastosowań servera Apache oraz Tomcat.
Chciałbym Was spytać co o tym wiecie? Każda odpowiedź w tym temacie będzie dla mnie pomocą,
może znacie jakieś ciekawsze oprócz tego, że każdy czy osoa prywatna czy firma może udostępnić swoją stronę www. Nie mam więcej pomysłów, liczę na wasze odpowiedzi więc z góry dziekuję za odpowiedź i Pozdrawiam smile.gif.
Pyton_000
Czyżby praca domowa?
Teilor
Można tak powiedzieć, lecz nie jest to polecenie ze szkoły, lecz nowej pracy.
o Apachu można mówić, o instalacji, konfiguracji, ale o zastosowaniu pusto w książkach, w necie.
Więc napisałem tu, bo wiem, że są tu osoby które znają na tyle Apacha że mogą odpowiedź z własnych doświadczeń jakieś pomysły/dziedziny czy przykłady zastosowań smile.gif
Pyton_000
Jeśli mówisz o serwerze WWW to zastosowaniem jest Serwer WWW. Nie wymyślisz nic innego.

Może to być ew. jakieś proxy.
W zależności od modułów jakie załadujesz może obsługiwać różne rzeczy. Ale raczej nie ma innego większego zastosowania.
Teilor
W takim razie troche mam lipe smile.gif
A jeśli chodzi o te moduły to np. jak moga wplywac na zastosowanie?
Pyton_000
Lepiej powiedz dokładnie o co Ci chodzi.
Teilor
Po prostu szukam informacji tak jak pisałem na temat podstawowych zastosowań Apache i Tomcata.
Jedno, że może słuzyć jako server http, do stawiania stron itd,

Pisałeś że może służyć jako proxy poprzez zastosowanie modułu. Okej,
ale co jeszcze?

Nie pytałbym jakbym wiedział jakie mogą być zastosowania Apache, do czego można go jeszcze wykorzystać hmmm :/
Pyton_000
Ale pytasz z jakiegoś konkretnego powodu. Nie pyta się tak (za przeroszeniem) z dupy jakie jest zastosowanie karbodutrywodomodupuchatka bez jakiejś konkretnej przesłanki do używania tego.

Skoro pytasz o zastosowania Apache to znaczy że albo twój szef jest pazerny i chce czymś zapchać dziurę albo mu się nudzi i dał Ci głupkowatą robotę żebyś mu gitary nie zawracał.

Apach to serwer www i koniec.
Skie
Biorac pod uwagę, że Apache i Tomcat to serwery HTTP, widzę takie, najważniejsze zastosowania dla nich:
- Serwer WWW
- Reverse Proxy
- LoadBalancer
- Firewall
- Remote Access Software
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.