Manu:
Od razu wspomnę że pojedyncze strony znajdują bez względu na język w tym samym katalogu /pages/ choć href angielskiej wersji ma przedrostek /en/. Z moich wnikliwych przeszukiwań doszedłem do wniosku że jest on tylko wykorzystywany w sprawdzaniu warunku $_REQUEST['lang'] == 'en' co pozwala przy zmianie stron pozostać przy odpowiedniej wersji menu.
<?php if ($_REQUEST['lang'] == 'en') { ?> <a<?php echo $_REQUEST['strona'] == 'information'? ' class="act"':''; ?> href="/en/information">Information</a> <?php } else { ?> <a<?php echo $_REQUEST['strona'] == 'glowna'? ' class="act"':''; ?> href="/glowna">Strona główna</a></li> <a<?php echo $_REQUEST['strona'] == 'informacje'? ' class="act"':''; ?> href="/informacje">Informacje</a> <?php } ?>
Sekcja gdzie wyświetlają się strony:
Korzysta ona z funkcji:
<?php $page = zalacz($_REQUEST['strona']); ?>
Staram się odwzorować ten schemat w nowej stronie ale niestety klikając w linki do angielskich wersji jest błąd o braku strony. Po usunięciu z href w menu /en/ strona się odpala ale menu za to wraca do wersji polskiej... Czy ktoś mógłby pomóc mi zrozumieć zasadę działania tego kodu? Czy coś pominąłem to wrzucę potrzebne fragmenty kodu. Ja się poddałem, lampię się w to od 3 dni i nie umiem zastosować...
function zalacz ($strona) { $strony = array('glowna' => 'glowna', 'main' => 'main', 'informacje' => 'informacje', 'information' => 'information' ); return $wynik; }
Z góry dziękuję za pomoc!