Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczytu zliczeń kliknięć w losowy link
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kownikuzyt
Witam,
Mam problem dotyczący odczytu zliczeń kliknięć w losowy link.

Już wyjaśniam o co mi chodzi.

Jestem administratorem strony [ciach] (przepraszam jeżeli nadużyłem regulaminu w celu promowania strony)

W zakładce "Losuj" są losowo generowane linki do poszczególnych filmów.
Generowane są poprzez /img.php?id=xxx (x - losowy numer filmu)

Chciałbym aby dany skrypt zliczał mi ilość kliknięć na stronę główną "Oglądaj".
Właśnie na stronie główne są te losowe linki w postaci skryptu odtwarzacza YouTube.

Na przykład:

Głownie chodzi mi o to by była pokazana liczba kliknięć na stronie głównej koło przycisku "Ulubione".

Bardzo bym podziękował tej osobie, która wyjaśniła mi to jak mam zrobić.

P.S.
Szukałem długo ale nic nie znalazłem sad.gif
untorched
To nie ten dział, ponieważ bardziej nadaje się na przedszkole lub nawet na Giełdę Ofert/Kupię.

Można to zrobić na milion sposobów. Najprościej na plikach(pseudokod):
  1. $source = 'plik.txt';
  2. $count = file_exists($source) ? file_get_contents($source) : 0;
  3.  
  4. $count = ((int)$count) + 1;
  5.  
  6. create_or_open_file_and_add_text($source, $count);
Kownikuzyt
Parse error: syntax error, unexpected 'plik' (T_STRING) in TubeGames\_themes\gray\index.php on line 26

po wklejeniu kodu
sadistic_son
Chłopie, kolega untorched podał tylko przykładowy kod jak mogłoby to wyglądać. Ani nie wiadomo czy masz w ogóle plik.txt, ani nie ma czegoś takiego jak funkcja create_or_open_file_and_add_text(). Ten kod niczego nie zdziała, tylko pokazuje proponowane podejście. Sam napisałeś, że prosisz o wytłumaczenie jak masz to zrobić a nie o gotowy kod do wklejenia do Twojego skryptu. Poza tym bez Twojego kodu tutaj nikt Ci nic dokładniej niż kolega wyżej nie pokaże/wytłumaczy.

PS. Zamiast create_or_open_file_and_add_text użyj lepiej hi_computer_please_do_all_work_for_me() - lepiej się tu sprawdzi tongue.gif
Turson
  1. create_or_open_file_and_add_text($source, $count);

Nie wiem czemu, ale po prostu wiedziałem, że autor wklei to żywcem...
Kownikuzyt
hehe...
to poproszę o rozwiązanie:

img.php

<div id="content">
<?php echo $img->getObject('
<div class="block">
<center>
<script type="text/javascript" src="http://www.---.pl/show/T9ZYmGLAEDu"></script>
<center>
'.($page->load('object_title')?'
<div class="desc">
<div class="posted">
</div>
<div class="clear"></div>
</div>':'').'
<div class="object">
[object url='.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").']
</div>
<div class="podpis">
<div class="fav">
<a class="addthis_button_tweet"></a>
<a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a>
</div>
<div class="fb">
<a href="#" class="thumb_up" onClick="vote_up(#ID#); return false;">dobre</a>
#VOTE#
<a href="#" class="thumb_down" onClick="vote_down(#ID#); return false;">słabe</a>
<div class="atclear"></div>
</div>
</div>
<div class="vote">
[FAV=<a href="#" class="add_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false">Dodaj do ulubionych</a>|<a href="#" class="del_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false;">Usuń z ulubionych</a>]
</div>
<div style="clear: both;"></div>
</div>
#MOD_TOOLS#', $_GET['id']); ?>
<div class="block" id="comments">
<?php $img->comments('
<div id="fb-root"></div>
<div class="fb-comments" data-href="#URL#" data-num-posts="4" data-width="754" data-colorscheme="dark"></div>', $page->load('comments'));
?>
</div>
</div>
Kshyhoo
Zostałeś już upomniany o stosowanie bb-code. Zapoznaj się z zasadami panującymi na Forum, szczególnie z pierwszą linijką mojej sygnatury... Dostosuj swoje posty do zasad działu.
untorched
Cytat(Kownikuzyt @ 1.04.2015, 11:56:58 ) *
hehe...
to poproszę o rozwiązanie:

W takim razie zapłać. Na forum pomagamy, a nie dajemy gotowe rozwiązania.
sadistic_son
Cytat(untorched @ 1.04.2015, 12:05:39 ) *
W takim razie zapłać. Na forum pomagamy, a nie dajemy gotowe rozwiązania.

No wiesz... jeśli to gotowe rozwiązanie to 10-20 linijek kodu + objaśnienie jak to działa to czemu nie - chętnie pomogę, za darmo oczywiście. Ale kolega Kownikuzyt widać nie ma zielonego pojęcia o php i nie przyszedł tutaj po pomoc w problemie napotkanym podczas nauki tylko po "zrób za mnie, bo nie umiem a nie chce mi się samemu nauczyć".
untorched
Cytat(sadistic_son @ 1.04.2015, 12:08:47 ) *
No wiesz... jeśli to gotowe rozwiązanie to 10-20 linijek kodu + objaśnienie jak to działa to czemu nie - chętnie pomogę, za darmo oczywiście. Ale kolega Kownikuzyt widać nie ma zielonego pojęcia o php i nie przyszedł tutaj po pomoc w problemie napotkanym podczas nauki tylko po "zrób za mnie, bo nie umiem a nie chce mi się samemu nauczyć".

Dokładnie dlatego napisałem, żeby komuś zapłacił. Skoro nie potrafi choćby w google wpisać "podstawy php", "operacje na plikach php" i przyjść już z kawałkiem własnego kodu, który nie działa mu jak powinien, to niech płaci.
Kshyhoo
Proszę uczestników dyskusji o powstrzymanie się od komentarzy...
Kownikuzyt
Dobra, rozumie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.