robie cos takiego:
tylko takie zapytanie zlicza mi dla jednego usera o id 1 /glownego admina chodz nie ma tu zadnego where czy cos? nie rozumiem
Moja struktura tabelek:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wpl_logi` ( `logi_id` int(11) NOT NULL, `logi_users_id` int(11) NOT NULL, `logi_akcja` varchar(255) NOT NULL, `logi_stan` int(11) NOT NULL, `logi_data` datetime NOT NULL, `logi_ip` varchar(100) NOT NULL, `logi_host` varchar(100) NOT NULL, `logi_system` varchar(100) NOT NULL, `logi_przegladarka` varchar(100) NOT NULL ) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=8010 DEFAULT CHARSET=latin1; CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wpl_users` ( `users_id` int(11) NOT NULL, `users_login` varchar(50) CHARACTER SET latin1 NOT NULL, `users_haslo` text CHARACTER SET latin1 NOT NULL, `users_token` varchar(50) CHARACTER SET latin1 NOT NULL, `users_aktywny` int(11) NOT NULL, `users_online` int(11) NOT NULL, `users_rank` varchar(50) COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL ) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=23 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci;
Tabele te sa powiazane przez
logi_users_id = users_id
i teraz jak zliczyc wszystkie np . logi_akcja = logowanie (bo logow i tak jest cala masa) dla usera(nie konkretnego) bo chce to wyswietlac w pętli
zwykly :
$query1 = " SELECT ".$prefix."logi.* ,".$prefix."users.* FROM ".$prefix."users JOIN ".$prefix."logi ON ".$prefix."logi.logi_users_id = ".$prefix."users.users_id ";
powoduje zwieszenie sie strony bo wyswietlaja sie wszystkie logi dla
chce zeby bylo np
login| ilosc logowan
zbyszek 20
janek 50
...
Jak powinno wygladac zapytanie?