Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Biblioteka GD, małe pytanko
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
koening
  1.  
  2. $photo = 'tulips.jpg';
  3.  
  4. $image = imagecreatefromjpeg($photo);
  5. $watermark = imagecreatefromjpeg('watermark.jpg');
  6.  
  7. $width = imagesx($image);
  8. $height = imagesy($image);
  9. $watermark_width = imagesx($watermark);
  10. $watermark_height = imagesy($watermark);
  11.  
  12. imagecopymerge($image, $watermark, (($width - $watermark_width))-10, (($height - $watermark_height))-10, 0, 0, $watermark_width, $watermark_height, 100);
  13.  
  14. header('Content-Type: image/jpeg');
  15. imagejpeg($image);
  16. imagedestroy($image);
  17. imagedestroy($watermark);
  18.  

Witam mam pytanie odnośnie tego kodu, dlaczego, jeśli w pliku index.php przed znacznikiem <?php dodam kilka spacji to ten kod, który odpowiada za dodadnie graficznego znaku wodnego na zdjecie już nie chce działać? :/ nie wiem co zrobić żeby pomimo tych spacji działał.
Turson
Zakoduj w UTF8 bez BOM

@edit
aa PRZED <?php...
rad11
Sprobuj moze uzyc http://funkcje.net/view/3/1/622/
nospor
@Turson ale czytamy ze zrozumieniem. Przeciez koles na chama tam wali spacje to logiczne ze nie dziala. Akurat tutaj nie BOM jest problemem.

@koening a po co ci te spacje? Jak cos wywalasz jako image, to ma leciec tylko ten image i nic wiecej, nawet spacja
koening
Nauczyciel obczaił te spacje tam i przez to nie chce mi zaliczyć haha.gifD

Cytat(rad11 @ 13.04.2015, 19:41:24 ) *

dzięki zaraz spróbuję.
Kshyhoo
To nie dawaj spacji, a jak już, to poptostu inkluduj kod obrazka w innym pliku.
koening
Przerobiłem troszkę kod, żeby to wszystko nie bylo robione w "locie" tylko żeby pobierało plik przerabiało i wysyłało i teraz działa nawet z tymi spacjami przed znacznikiem php haha.gif dobra najwazniejsze, że nie będzie już miał się do czego doczepić.
Dziękuję za pomoc smile.gif
Pozdrawiam

Nie wiem w sumie czemu teraz tak działa haha.gif próbowałem na kilka sposób przerabiać ten kod i zadziałało ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.