Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][JavaScript]Fullcalendar wielu użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Despero
Cześć,
Szukam rozwiązania problemu pokazywania i ukrywania kalendarza dla użytkowników w mojej aplikacji. Do wyświetlania spotkań używam skryptu Fullcalendar http://fullcalendar.io Zaczytać wszystkie spotkania potrafię, ale jak zrobić taki "myk" jak jest np. na google gdzie możemy sobie na jednym kalendarzu pokazywać i ukrywać wydarzenia innych osób. Poradzcie coś bo już łysieje od tego;)
markonix
Na żywo, bez odświeżania?

http://stackoverflow.com/questions/6641355...event-filtering

Ostatnia odpowiedź - sam z tego pomysłu skorzystałem parę dni temu - bardzo elastyczne rozwiązanie.
Despero
Super! Sprawdzę wieczorem to rozwiązanie i dam znać. Gdyby coś to mogę jeszcze podpytać? wink.gif

Mam jeszcze jeden problem, ponieważ zamiast wyboru z listy <select> chciałbym, żeby to były checboxy i możliwość zaznaczenia np. 2 różnych "kategorii" czyli w moim przypadku dwóch różnych użytkowników. Postaram się to zrobić nerdsmiley.png
markonix
Tam generalnie opiera się o to aby zwrócić false, gdy czegoś co nie spełnia warunków, nie chcesz wyświetlać.
Ja to rozpisałem w ten sposób właśnie w oparciu o checkboxy.

1. if (!$('input[name="calendar_filter"][value="private_level_0"]').prop('checked') && event.private_level == 0) {
  2. return false;
  3. }
  4. if (!$('input[name="calendar_filter"][value="private_level_1"]').prop('checked') && event.private_level == 1) {
  5. return false;
  6. }
  7. if (!$('input[name="calendar_filter"][value="private_level_2"]').prop('checked') && event.private_level == 2) {
  8. return false;
  9. }

Te rozwiązanie jest o tyle fajne, że nie generuje żadnych ajaxowych zapytań.
Do tego warto dodać jakąś animacje odświeżania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.