Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Numerowanie iframów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
doknes
Hej, mam kod, który zmienia linki ze zmiennej w iframy z filmami i ustawia je pod sobą, ale chce by nad każdym iframem był jego nr (no wiecie od 1 do góry). Mam taki kod
  1. echo "<iframe onload='change()' id='odtwarzacz' allowfullscreen='1' width='800' height='500' src='".str_replace(' ', "'></iframe> ".$nrr++." <br><br><br> <iframe allowfullscreen='1' width='800' height='500' src='", $playery)."'>";

mój nr wynosi 1, ale problem w tym, że playery sie pojawiają a nad nimi jest jedna i ta sama liczba, która wgl. nie rośnie :/
Pyton_000
$nrr = 1; przed
doknes
jest i był, dlatego za każdym razem wartość pokazuje sie jako 1 i nie rośnie tongue.gif
Pyton_000
przed pętlą a nie w pętli.

pokaż większy zakres kodu
doknes
  1. $result = $conn->query($sql);
  2. if ($result->num_rows > 0) {
  3. // output data of each row
  4. while($row = $result->fetch_assoc()) {
  5. $nr = $row['nr'];
  6. $playery = $row['player'];
  7. $nrplayer = $nrplayer++;
  8. while(strpos($playery,' ') !== false) {
  9. $playery = str_replace(" ", "", $playery);
  10. }
  11. $playery = str_replace("http", " http", $playery);
  12. $playery = str_replace('<iframewidth="420"height="315"src="', ' ', $playery);
  13. $playery = str_replace('<iframesrc="', ' ', $playery);
  14. while(mb_substr($playery, 0, 1) == " "){
  15. $playery = substr($playery, 1);
  16. }
  17. while(mb_substr($playery, 0, -1) == " "){
  18. echo "ok";
  19. $playery = substr($playery, 1);
  20. }
  21. $nrr = 1;
  22. require("ads.php");
  23. echo "<iframe onload='change()' id='odtwarzacz' allowfullscreen='1' width='800' height='500' src='".str_replace(' ', "'></iframe> ".$nrr." <br><br><br> <iframe allowfullscreen='1' width='800' height='500' src='", $playery)."'>";
  24.  
  25. }
  26. }
Pyton_000
Primo to używa się BBCode
Secundo to na prawdę nie widzisz dlaczego cały czas masz 1? Przecież za każdym razem w pętli zapisujesz $nrr = 1.
wyrzuć to przed while.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.