Cytat(nospor @ 1.07.2015, 23:22:48 )

A nie mozesz w php odjac od siebie tych dwoch wartosci? Od tak poprostu...
Może i mogę, ale tego nie wiem (przedszkole wszak).
Ta tabelka, którą generuję kodem PHP jest dość skomplikowana. Może dlatego, że niepotrzebnie ją pokomplikowałem?

Każdy wiersz to:
1. kilka kolumn wyciągnięte z tabeli MySQL `dzialki`
2. następne kolumny to obliczenia z sum zawartości innej tabeli, różnej dla każdego wiersza. A tych tabel jest około setki(!).
Cytat(nospor)
Jesli nie mozesz bo cos tam, to..:
SELECT SUM(Pow_Uzyt) - SUM(Pow_Uzyt_IF) FROM `broniewskiego_2-10` WHERE `Kategoria` LIKE 'M'
No tak, to było proste do bólu. Ale dlaczego na to nie wpadłem? Bo kombinowałem inaczej. Przykład który podałem okazał się być nieszczęśliwie zbyt prosty. Otóż "WHERE `Kategoria` LIKE 'coś-tam'" w innych przypadkach będzie różne dla poszczególnych składników sumy, czy różnicy.
Na przykład cos takiego jak poniżej. To oczywiście nie działa, ale może jakoś przystepnie zilustruje o co mi chodzi.
CODE
SELECT SUM((Pow_Uzyt_IF) WHERE `Kategoria` LIKE 'M' + SUM(Pow_Uzyt_IF) WHERE `Kategoria` LIKE 'LU%' + SUM(Pow_Przynal_IF)) / (SUM(Pow_Uzyt) WHERE `Kategoria` LIKE 'M'" + SUM(Pow_przynal_zalicz) + SUM(Pow_Uzyt) WHERE `Kategoria` LIKE 'LU%') FROM `broniewskiego_65-81`;
A jeśli ktoś chciałby ogarnąć przynajmniej fragment większej całości, to mogę zapodać gotowca do wyświetlenia w przeglądarce i jakiś dump z części bazy. Przy okazji okaże się jak nie należy pisać w php i tworzyć tabel w bazie.