Mam problem z wysłaniem dwóch formularzy, które umieszczone są na jednej stronie.
Strona wyświetla katalog produktów. Jeżeli najpierw wyświetle formularz filtowania, to gdy następnie chcę wynik posortować, to po kliknięciu "sortuj" to co najpierw wyfiltrowałem zeruje się i mam tylko samo sortowanie. I to ładnie działa.
Tylko, że ja chciałbym aby klikając na button "sortuj" wysyłał się też formularz z buttonem "filtruj" i w drugą stronę.
Znalałem kod js który sprawiałby że przy klikaniu na jeden z formularzy wysyłają się oba. Jednak to nie działa.
Zamieszczam kod i szkielet formularzy (dane w formularzach są zupełnie inne).
Oba formularze powodują wykonanie tej samej funkcji wyświetlającej listę produktów, tylko zmieniają się wtedy warunki w komendzie SQL - w przypadku filtorwania w WHERE, a w przypadku sortowania ORDER BY. Czy to właśnie to może powodować błędy?
Pierwszy raz robie coś takiego i nie wiem czy jest to w ogóle dobre podejście. Proszę o wskazówki.
submitForms = function(){ document.forms["catalogFilter"].submit(); document.forms["catalogSort"].submit(); }
[sql][/sql]
<form name='catalogSort' action='index.php?action=showCatalog' method='post'> <select name='sort'> </select> <div> <input value='Sortuj' type='submit' onclick='submitForms()'/> </div> </form> <form name='catalogFilter' action='index.php?action=showCatalog' method='post'> <div> <input value='Filtruj' type='submit' onclick='submitForms()'/> </div> </form>