Cytat(nospor @ 14.07.2015, 09:03:50 )

Ale jakie wrazenie... przeciez to oczywiste

@MESSIAH skoro fetch zwraca ci tablice, to nie jest ci potrzebna zadna petla by dobrac sie do jej elementow od razu.
Rownie dobrze mogles zaraz po fetch zrobic:
$id['użytkownik']
$id['hasło']
Po drugie
= - przypisanie
== - porownanie
Na chwile obecną Twoj IF źle działa
Po trzecie: widze masz w 4 literach nasze uwagi i nadal generujesz polskie znaki w nazwach np. kolumn. Powinnismy zaczac olewac ciebie tak jak ty nas...
Po czwarte: lektury obowiązkowe:
http://php.net/manual/en/language.types.array.phphttp://php.net/manual/en/function.var-dump.phpTemat: Jak poprawnie zada pytaniePrzepraszam za moje zachowanie

zachowałem się jak gówniarz

A tak na poważnie ja się uczę dopiero co więc szału nie ma i nie ukończyłem źadnych szkół to jest moje hobby. Chcę zobaczyć na własnej skórze jak to jest z PL vs EN
Cytat(viking @ 14.07.2015, 09:24:28 )

Coś Ty się tak nospor tych polskich znaków uczepił? Mało kto tak robi, fakt, ale technicznie jest to dozwolone (nawet linkowałem mu wtedy dokumentację w tym zakresie). Jak chłopak chce niech używa. Byle pamiętał poprawnie to quotować.
Niestety podczas blindowania PDO nie mogłem użyć polskich nazw bo wywala błąd
Cytat
SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: parameter was not defined
Cytat(nospor @ 14.07.2015, 09:32:34 )

Poniewaz jak nagle koles zmieni baze, np wrzuci na serwer, moze dostać zonka i zaraz znowu bedzie trul na forum ze mu nie dziala...
Stosowanie polskich liter tak czy siak predzej czy później spowoduje kolejne nieprzewidziane problemy. Chocby w sytuacji jak jakims cudem nasz podopieczny wyląduje w miedzynarodowej firmie. Lepiej dla niego by sie pozbyl zlego nawyku póki ma czas.
Poza tym on te polskie znaki uzywa by zapobiegac atakom z USA co samo w sobie jest warte wypominania w kazdym poscie

I nie pisz jakbym to tylko ja sie uczepil, bo wiele osob w innych tematach dalo mu jasno do zrozumienia ze robi błąd stosujac polskie litery, a on nadal to robi. Lekcewazy nasze rady i jednoczesnie przychodzi po kolejne. Nie uwazasz ze to troche dziwne?
ps: no i najwazniejsze:
jak ktos inny (kolejny swiezak) zobaczy jego posty to pomysli, ze to standard i tez zacznie uzywac polskich znakow. Dlatego wazne jest by taki swiezak zobaczyl, ze to jednak nie do konca takie fajne jest.
Niestety praca w jakiej kolwiek firmie nie jest realna gdyż na rozmowie o podstawach bym poległ. Przed napisaniem tutaj tematu dokładnie googluje problem i szukam na SOF tam są eksperci którzy wyjaśnią co i jak.
Cytat(Daimos @ 14.07.2015, 10:36:57 )

No to chyba żart jest, że ktoś broni polskich znaków? Specjalnie trolują? W ogóle używanie swojego języka w kodzie?
Ruszcie głową, już pomijając problemy, jakie z tego wynikają, to jak można pisać np.:
<?
if($zielony === true)
{
while($czerwony)
{
}
}
Od takiej składni jest żółwik i jest sensowny, polecam, bo wszystko można pisać po polsku.